αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣLearning Tube: Ένα παράλληλο project, τα επιτραπέζια, και μια ιστορία επιτυχίας made in Greece

Learning Tube: Ένα παράλληλο project, τα επιτραπέζια, και μια ιστορία επιτυχίας made in Greece

Λένε ότι για να φτιάξεις ένα πετυχημένο project, πρέπει να βρεις ένα κενό στην αγορά. Ακόμα και σε μια λίγο πιο «παραδοσιακή» αγορά. «Συνειδητοποιήσαμε ένα μεγάλο κενό στην κατηγορία των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα, η οποία για περισσότερο από μια 20ετία ανακυκλώνεται στα ίδια ή παρεμφερή concepts», λέει η Κατερίνα Κυριακούδη. Και τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Φτιάχνεις το δικό σου brand με επιτραπέζια.

Ναι, αυτό έκαναν η ίδια και ο Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης. Δημιουργώντας τα επιτραπέζια Learning Tube. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησαν παράλληλα με τις καθημερινές δουλειές τους. Και μέσα σε μόλις 3 μήνες έχουν ξεπεράσει τα 4.000 τεμάχια σε πωλήσεις. Οι δύο άνθρωποι πίσω από αυτή την ιδιαίτερη ιδέα, μιλούν για όλα στο It’s Possible.

Καταρχήν πως προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε τα δικά σας επιτραπέζια; Είναι αλήθεια ότι δεν το βλέπουμε συχνά

Ανήκουμε σε εκείνη τη γενιά που μεγάλωσε με επιτραπέζια παιχνίδια και καθώς τα χρόνια περνούσαν πάντα νοσταλγούσαμε τις στιγμές που μαζευόμασταν με την οικογένεια ή τους φίλους μας για να παίξουμε τα δημοφιλή παιχνίδια της εποχής μας. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η ανάγκη αναβίωσης αυτών των μοναδικών στιγμών γινόταν ακόμη μεγαλύτερη ενώ ταυτόχρονα αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως αυτή ακριβώς η νοσταλγία είναι κοινή για τους ανθρώπους της γενιά μας.

Ταυτόχρονα, ως άνθρωποι μέσα στις νέες τεχνολογίες που φροντίζουμε να παρακολουθούμε τις τάσεις τις αγοράς, να ενημερωνόμαστε, να μεταφράζουμε καταναλωτικές συμπεριφορές και να ανακαλύπτουμε trends και πετυχημένους τρόπους προώθησης τους, συνειδητοποιήσαμε ένα μεγάλο κενό στην κατηγορία των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα, η οποία για περισσότερο από μια 20ετία ανακυκλώνεται στα ίδια ή παρεμφερή concepts, με περίπου 10 θρυλικά επιτραπέζια να ηγούνται της κατηγορίας και τις εταιρίες να περιορίζονται σε αναμασημένες ιδέες του εξωτερικού, χαμηλής ποιότητας με φτωχό περιεχόμενο που συνήθως η μία αποτελεί αντιγραφή της άλλης.

Περίπου εκεί γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε παιχνίδια που προάγουν τις στιγμές με την παρέα, τους φίλους ή την οικογένεια σε δημιουργική δράση και φυσικά προκαλούν γέλιο ή συμβάλουν στην αλλαγή κουλτούρας και απόκτηση γνώσης! Αυτή ήταν η ανάγκη μας! Να δημιουργήσουμε κάτι που θα περνάμε καλά εμείς, οι φίλοι μας και παιδιά μας και θα αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί τους!

Στην αρχή ξεκινήσαμε με την ανάπτυξη περιεχομένου και τη δημιουργία παιχνιδιών που παρουσιάζαμε στους φίλους μας και στις συγκεντρώσεις μας. Στη συνέχεια μετατρέψαμε τα καλύτερα concepts μας σε εμπορικές προτάσεις, τα δικαιώματα των οποίων παραχωρήσαμε σε μεγάλες εταιρίες παιχνιδιών για να φτάσουμε σήμερα στο μεγάλο ρίσκο να επενδύσουμε στην παραγωγή και τη διάθεση των δικών μας παιχνιδιών.

Ο έτερος δημιουργός, Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης

Τι είδους επιτραπέζια δημιουργείτε;

Δημιουργούμε επιτραπέζια που ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν ταυτόχρονα! Σήμερα συστήνουμε την πρώτη εκπαιδευτική σειρά σε κύλινδρο που δεν περιορίζονται στις κάρτες του παιχνιδιού αλλά αξιοποιούν δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες και συνεχίζουν το παιχνίδι μέσω smartphone ή tablets. Τα Learning Tube είναι η νέα μας σειρά, η οποία έρχεται να προσφέρει χρήσιμες γνώσεις για μια ζωή σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Είναι παιχνίδια που προάγουν τον πολιτισμό και έχουν ως στόχο να εκπαιδεύουν τους πολίτες της σύγχρονης κοινωνίας μας. Φρεσκάρουν μια κουρασμένη προϊόντική κατηγορία με μια δημιουργική πρόταση, ιδανική για όσους ψάχνουν ποιοτικές εναλλακτικές ψυχαγωγίας με όσους αγαπούν. Το σημαντικότερο όλων πως απευθύνονται σε όλους, μικρούς μεγάλους οι οποίοι συμμετέχουν στο παιχνίδι με το ίδιο ενδιαφέρον, αποκομίζοντας ουσιαστικές γνώσεις.

Σήμερα η σειρά περιλαμβάνει 4 παιχνίδια που καλύπτουν 4 θεματικές ενότητες:

– Οι Σημαίες του Κόσμου

– Οι Πρωτεύουσες του Κόσμου

– Οι Εφευρέτες του Κόσμου

– Τα Μνημεία του Κόσμου

Ποια είναι η διαδικασία για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο παιχνίδι; Από το μηδέν, μέχρι το τελικό προϊόν που αγοράζει κάποιος

Η διαδικασία είναι αρκετά σύνθετη και απαιτεί πολλά στάδια καθένα από τα οποία έχει τη δική του πολύτιμη συμβολή στη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος. Αρχικά χρειάζεται δημιουργική έμπνευση, η οποία θα πρέπει όμως να στοιχειοθετείτε, να απαντά και να καλύπτει εμπορικά ζητήματα που τίθενται όπως π.χ. σε ποιο κοινό απευθύνονται, ποια είναι η ιδανική τιμή, τι επικρατεί στον ανταγωνισμό, σε ποιο δίκτυο θα διοχετευτεί κοκ. Όταν απαντηθούν όλα αυτά τότε ξεκινά η υλοποίηση που περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

– Ανάπτυξη των περιεχομένων και της διαδικασίας του παιχνιδιού (game play)

– Σχεδιασμός της συσκευασίας και επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν

– Σχεδιασμός της οπτικής ταυτότητας του brand

– Οργάνωση και συντονισμός της παραγωγικής διαδικασίας

– Διάθεση και διανομή στα σημεία πώλησης

– Χτίσιμο της επικοινωνίας και διαφήμιση του στα ειδικά κοινά και μέσα

Για το συγκεκριμένο project, εργάζεστε μόνο δύο άτομα. Πως το διαχειρίζεστε χρονικά όλο αυτό; Έχοντας μάλιστα παράλληλα και τις «καθημερινές δουλειές» σας

Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά σίγουρα αποδεικνύεται ότι δεν είναι ακατόρθωτο. Απαιτεί ορθή διαχείριση χρόνου, φυσικά μεράκι και πολύ αγάπη για αυτό που δημιουργείς. Στην πράξη, έχουμε καταφέρει να αξιοποιούμε δημιουργικά την τεχνογνωσία που κουβαλά ο καθένας από τη μεριά του και να την εφαρμόζουμε δημιουργώντας ένα προϊόν μας καλύπτει ως δημιουργικό χόμπι, συμπληρώνει και το οικογενειακό μας εισόδημα και φυσικά μας δημιουργεί προσδοκίες και για το μέλλον.

Πόσα κομμάτια έχετε πουλήσει μέχρι σήμερα, και ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον;

Τα Learning Tube είναι νεογέννητα, έχοντας μόλις κλείσει 3 μήνες ζωής και παρουσίας στο ελληνικό ράφι. Το δίκτυο διανομής τους επεκτείνεται συνεχώς με τις πωλήσεις τους στο διάστημα αυτό  να ξεπερνούν τα 4000 τεμάχια, αριθμός που καταδεικνύει την άμεση αποδοχή τους αλλά κυρίως το μεγάλο ΝΑΙ που λέει η αγορά, ακόμη και σε συνθήκες κρίσης σε  καλές, έξυπνες και ποιοτικές και σωστά δομημένε επιλογές.

Σκοπός μας είναι το project στο σύνολο του να συνεχίσει να επεκτείνεται, ήδη δημιουργούνται νέοι κωδικοί να εμπλουτίσουν την γκάμα και φυσικά να αποτελέσει σε δεύτερο χρόνο τη βάση για εξαγωγική δράση, καθώς θεωρούμε πως τεχνικά, ποιοτικά και εμπορικά διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και θέλουμε πολύ σύντομα τα Learning Tube, ένα αμιγώς ελληνικό παιχνίδι που φτιάχνεται στο χέρι, να κατακλύσει και να κερδίσει και τις αγορές του εξωτερικού.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας επιτραπέζια; Εκτός από τα δικά σας

Αυτή τη στιγμή, ως άνθρωποι που δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια δεν είμαστε αντικειμενικοί κριτές καθώς πλέον  δοκιμάζουμε την παικτικότητα αρκετών και τα αξιολογούμε με άλλη βάση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 14 =