αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑLamda Development: Επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019

Lamda Development: Επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019

Το 1 δισ. ευρώ ξεπέρασε η αξία των επενδύσεων της Lamda Development το εννεάμηνο του 2019, μέγεθος που είχε διαμορφωθεί σε 937,8 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.

Από το σύνολο των επενδύσεων, η μερίδα του λέοντος, ήτοι ποσό 856 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στα εμπορικά κέντρα, ενώ οι εκτάσεις γης αντιστοιχούν σε ποσό της τάξης των 84 εκατ. ευρώ.

Τα βλέμματα πάντως, εντός κι εκτός της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, είναι στραμμένα στην έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, με την Lamda Development να είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο. Απαραίτητες, όμως, προϋποθέσεις είναι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη χορήγησης της άδειας καζίνο, η τακτοποίηση των εμπράγματων δικαιωμάτων του ακινήτου και η έκδοση αποφάσεων επί των εκκρεμών αιτήσεων ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πώς διαμορφώνονται τα μεγέθη

Οι, μέχρι σήμερα, επενδύσεις της Lamda Development, τα τρία εμπορικά κέντρα (The mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos), οι εκτάσεις γης, οι οικιστικές και γραφειακές αναπτύξεις οδήγησαν τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα σε αύξηση, σε ποσοστό 12,7%, των ενοποιημένων λειτουργικών αποτελεσμάτων Ebitda, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Όπως και σε αύξηση των καθαρών κερδών σε ποσοστό 13,5%, στα 30,2 εκατ. ευρώ, αλλά και σε αύξηση (+9,2%) της καθαρής αξία ενεργητικού (NAV), που διαμορφώθηκε σε 479,2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τη διάρθρωση του Ebitda, συνολικού ύψους 47,6 εκατ. ευρώ, η συνεισφορά του mall Athens είναι η μεγαλύτερη με 21,1 εκατ. ευρώ, ακολουθεί το Mediterranean Cosmos και το Golden Hall με 13,6 εκατ. ευρώ και 12,9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Στα τρία εμπορικά κέντρα της εταιρείας ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,5% (συγκριτικά με το 2018), η μέση πληρότητα διαμορφώνεται σε ποσοστό 99%, ενώ το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις παραμένει αμείωτο, όπως αναφέρει η εταιρεία. Η τάση των μεγεθών, σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, παρέμεινε θετική κατά το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

Τα έσοδα από μισθώματα αυξήθηκαν κατά 3,4%, 1,4% και 1,7% σε Mall Athens, Mediterranean Cosmos και Golden Hall, αντίστοιχα.

Η τιμή της μετοχής της Lamda Development διαμορφώθηκε σε 8,23 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση της 53,4%, σε σχέση με το κλείσιμο της 31ης Δεκεμβρίου, με την εταιρεία να κάνει λόγο για “εντυπωσιακή άνοδο, δεδομένης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ με τιμή διάθεσης 6,70 ευρώ ανά μετοχή”.

Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν η Consolidated Lamda Holdings (50,62%), διεθνείς επενδυτές (20,85%), Έλληνες ιδιώτες επενδύτες (8,17%), Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (6,93%), η VoxCove Holdings (10%), η Aegean Airlines (1,66%) και η EBRD (1,77%).

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 7 =