αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO 27χρονος Έλληνας που ξεκίνησε μια startup με δικά του κεφάλαια. Και σε βοηθά να φτιάξεις μόνος το app σου

O 27χρονος Έλληνας που ξεκίνησε μια startup με δικά του κεφάλαια. Και σε βοηθά να φτιάξεις μόνος το app σου

Η ανάπτυξη μιας mobile εφαρμογής µπορεί να έχει τεράστια οφέλη, δεν παύει ωστόσο να είναι µια κοστοβόρα διαδικασία. Κι αυτό ο 27χρονος Κώστας Αντωνόπουλος το γνωρίζει καλά, έχοντας πενταετή εµπειρία στην Αγγλία ως iOS Developer κι έχοντας συµµετάσχει σε δύο startups ως Lead Engineer. Έτσι, το 2017 αποφάσισε να ξεκινήσει ένα προσωπικό project: την πλατφόρµα Kodika.io.

Όπως αναφέρει η ελληνική έκδοση του Forbes, ξεκινώντας µε δικά του προσωπικά κεφάλαια, ο ίδιος και άλλα τρία άτοµα δηµιούργησαν µια πλατφόρµα η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κατασκευάσει τη δική του εφαρµογή για κινητά χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώσεις προγραµµατισµού ή να γράψει κώδικα. Ο χρήστης είναι σε θέση να κάνει drag-and-drop εικόνες, κείµενα και κουµπιά για να σχεδιάσει µοναδικά την κάθε οθόνη και στη συνέχεια να τα “συνδέσει” µεταξύ τους, χρησιµοποιώντας µόνο το iPad του. Επίσης, µπορεί να παραµετροποιήσει την εφαρµογή και να τη συνδέσει µε κάποιον server, χρησιµοποιώντας κοµµάτια κώδικα µέσα σε λίγα µόνο λεπτά.

Η Kodika.io, η οποία πρόσφατα χρηµατοδοτήθηκε από την Invelopment Partners (οµάδα private investors και επιχειρηµατιών), στην παρούσα φάση είναι σε public beta µορφή, µε τους πρώτους χρήστες να έχουν ξεκινήσει να δηµιουργούν και να ανεβάζουν τις εφαρµογές τους στο AppStore. Ωστόσο, η εφαρµογή θα πωλείται στη διεθνή αγορά του AppStore πολύ σύντοµα (ενδεχοµένως και τη στιγµή που διαβάζετε αυτές τις γραµµές).

Η οµάδα της Kodika.io σήµερα αποτελείται από 5 άτοµα και προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 10 έως το τέλος του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 20χρονος φοιτητής που έφτιαξε το ελληνικό «Airbnb των αυτοκινήτων»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =