αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑKlarna: Η ψηφιακή τράπεζα «Buy Now – Pay Later» ετοιμάζει είσοδο στην ελληνική αγορά

Klarna: Η ψηφιακή τράπεζα «Buy Now – Pay Later» ετοιμάζει είσοδο στην ελληνική αγορά

Τις προετοιμασίες για την άφιξή της στην χώρα μας κάνει η σουηδική fintech Klarna, μια εταιρεία που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, αποτελεί όμως την μεγαλύτερη fintech startup της Ευρώπης, βάσει αποτίμησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του gizchina.com, η εταιρεία ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας και να ξεκινήσει να διαθέτει τις υπηρεσίες της μέσα στο καλοκαίρι.

Με προέλευση από την Σουηδία, η επιχείρηση μετρά ήδη 17 χρόνιας ζωής και αποτελεί μια ψηφιακή τράπεζα, η οποία το 2017 έλαβε κι επισήμως τραπεζική άδεια από την Finansinspektionen, την Σουηδική Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας. Στόχος της, είναι να διευκολύνει τους ανθρώπους να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές απλοποιώντας και διασφαλίζοντας τις πληρωμές τους. Συνεργαζόμενη με λιανέμπορους από όλο τον κόσμο η Klarna προσφέρει μεταξύ άλλων σε επιχειρήσεις και καταναλωτές το μοντέλο «buy now, pay later», κάτι δηλαδή σαν άτοκες δόσεις πληρωμών, μέσω των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται. Πρακτικά το μοντέλο BNPL, δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες λιανικής, να προσφέρουν (online και offline) άτοκες δόσεις στους καταναλωτές, με το ρίσκο να το αναλαμβάνει κάποια άλλη εταιρεία, όπως η Klarna.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021 η εταιρεία κατάφερε να αντλήσει 639 εκατ. δολάρια, οδηγώντας την αποτίμησή της στα 45,6 δισ. Του τελευταίου αυτού χρηματοδοτικού γύρου ηγήθηκε το Vision Fund 2 της SoftBank ενώ συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές της Klarna(Adit Ventures, Honeycomb Asset Management και WestCap Group). Μετά και την τελευταία χρηματοδότησή της, η Klarna αποτελεί την μεγαλύτερη fintech εταιρεία στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + twelve =