αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑKlarna: Η ψηφιακή τράπεζα «Buy Now – Pay Later» είναι διαθέσιμη πλέον στην Ελλάδα

Klarna: Η ψηφιακή τράπεζα «Buy Now – Pay Later» είναι διαθέσιμη πλέον στην Ελλάδα

Οι πληροφορίες είχαν διερεύσει από τον περασμένο Μάιο, και τώρα είναι επίσημο: Η Klarna έκανε «πρεμιέρα» στην Ελληνική αγορά. Πρόκειται για την Σουηδική ψηφιακή τράπεζα «Buy Now – Pay Later», η οποία πέρυσι αναδείχθηκε η «πολυτιμότερη» fintech startup με κεφαλαιοποίηση άνω των 45 δισ. δολαρίων.

Τώρα οι καταναλωτές στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών τους σε τρεις άτοκες δόσεις, χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας ή τη λήψη κάποιου καταναλωτικού δανείου. Η διαδικασία του buy now – pay later προϋποθέτει από τον χρήστη, κατά τη διαδικασία του checkout σε έναν από τους συνεργαζόμενους εμπόρους, να επιλέξει τη μέθοδο των δόσεων. Στη συνέχεια συνδέεται με τους κωδικούς του e-banking στην τράπεζά του και εφόσον το αίτημα εγκριθεί, καταχωρίζεται η πληρωμή με δόσεις. Η 1η δόση πληρώνεται μέσω χρεωστικής κάρτας τη στιγμή της αγοράς και οι υπόλοιπες χρεώνονται αυτόματα στη χρεωστική κάρτα, π.χ τους επόμενους δύο μήνες, χωρίς τόκους και έξοδα.

Η Klarna μετρά ήδη 17 χρόνιας ζωής και αποτελεί μια ψηφιακή τράπεζα, η οποία το 2017 έλαβε κι επισήμως τραπεζική άδεια από την Finansinspektionen, την Σουηδική Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας. Στόχος της, είναι να διευκολύνει τους ανθρώπους να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές απλοποιώντας και διασφαλίζοντας τις πληρωμές τους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − fifteen =