αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑKevin Systrom: «Ναι, έχουμε υιοθετήσει κάποια χαρακτηριστικά του Snapchat. Αλλά δεν ξέρω αν θεωρείται αντιγραφή»

Kevin Systrom: «Ναι, έχουμε υιοθετήσει κάποια χαρακτηριστικά του Snapchat. Αλλά δεν ξέρω αν θεωρείται αντιγραφή»

Το Instagram έχει αντιγράψει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του Snapchat και πλέον μέχρι και ο CEO του Instagram, Kevin Systrom, παραδέχεται κάποιες “ομοιότητες” μεταξύ των δύο υπηρεσιών. Ωστόσο αρνείται πεισματικά πως υπήρξε αντιγραφή, όπως διαβάζουμε στο Recode: «Θα ήταν τρελό να βλέπαμε κάτι που προσελκύει καταναλωτές και ανήκει στο χώρο ενδιαφέροντός μας και να μην αποφασίζαμε να το ανταγωνιστούμε. Το Snapchat αρχικά δεν είχε φίλτρα. Τα υιοθέτησε επειδή το Instagram είχε φίλτρα και πολλοί άλλοι τα υιοθετούσαν επίσης. Θα μπορούσατε να πείτε τότε πως αντιγράφουμε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν ξέρω, απλά έτσι λειτουργεί η Silicon Valley».

Δε θεωρεί πως πρέπει να ασχολούμαστε με το ποιος φέρνει πρώτος ένα χαρακτηριστικό, αλλά ποιος το υλοποιεί καλύτερα. Δέχεται την κριτική, αλλά φέρνει ως παράδειγμα την αυτοκινητοβιομηχανία.

«Φανταστείτε πως το μοναδικό αμάξι στον κόσμο είναι το Model T τώρα. Κάποιος το δημιουργεί, είναι τέλειο, αλλά μπορείτε να κατηγορήσετε τις άλλες εταιρίες που θέλουν να δημιουργήσουν αυτοκίνητα με τροχούς, τιμόνι, κλιματισμό και παράθυρα; Το ερώτημα είναι ποιο μοναδικό χαρακτηριστικό μπορείς να προσθέσεις σε αυτά. Όταν υιοθετήσαμε τα Stories, αποφασίσαμε πως το μοναδικό ενοχλητικό πράγμα ήταν πως συνέχιζε και δεν μπορούσες να το σταματήσεις για να δεις κάτι, δεν μπορούσες να το πας πίσω. Αυτό κάναμε, ενσωματώσαμε αυτή τη δυνατότητα» τονίζει.

Αντιγραφή ή υιοθέτηση, γεγονός παραμένει πως το Instagram έχει πλέον πάνω από 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και 200 εκατομμύρια από αυτούς χρησιμοποιούν τα Stories καθημερινά.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 9 =