αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑKatsuna: Μια ελληνική startup που θέλει να φέρει τα άτομα 3ης ηλικίας κοντά στα smartphones

Katsuna: Μια ελληνική startup που θέλει να φέρει τα άτομα 3ης ηλικίας κοντά στα smartphones

Μπορεί τα smartphones να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο στα άτομα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Εκεί η προσαρμογή φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολη, για μια σειρά από λόγους. Την λύση σε αυτό θέλει να δώσει η Katsuna. Μια ελληνική startup. «Στο Katsuna, ξανασχεδιάζουμε τις βασικές χρήσεις Android συσκευών για χρήστες 3ης ηλικίας. Στόχος του Katsuna, είναι να δώσει την δυνατότητα σε χρήστες 3ης ηλικίας, να χρησιμοποιούν άνετα, ελεύθερα και χωρίς προβλήματα το κινητό τους και να τους επιτρέψει να ενταχθούν πιο ενεργά στον κόσμο των ψηφιακών μέσων και υπηρεσιών», τονίζουν οι δημιουργοί του project.

Όπως αναφέρει η εταιρεία:

Πάνω από το 80% των ατόμων άνω των 60 ετών δεν χρησιμοποιούν smartphones. Οι περισσότεροι, επιθυμούν μια πρώτη επαφή ή και συνεχή χρήση έξυπνου κινητού τηλεφώνου με λειτουργικό σύστημα Android, ωστόσο, ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια:

  •   Μεγάλη πολυπλοκότητα στην χρήση του κινητού
  • Δυσκολία στην εκμάθηση και προσαρμογή στις απαιτήσεις του λειτουργικού σε χρήσης
  • Δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος σε διαφορετικές απαιτήσεις των άνω των 60 ετών χρηστών. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη είναι το επίπεδο όρασης, η αντίληψη, η μνήμη, η επιδεξιότητα κα.

Τι είναι το Katsuna;

Στο Katsuna, ξανασχεδιάζουμε τις βασικές χρήσεις Android συσκευών για χρήστες 3ης ηλικίας. Στόχος του Katsuna, είναι να δώσει την δυνατότητα σε χρήστες 3ης ηλικίας, να χρησιμοποιούν άνετα, ελεύθερα και χωρίς προβλήματα το κινητό τους και να τους επιτρέψει να ενταχθούν πιο ενεργά στον κόσμο των ψηφιακών μέσων και υπηρεσιών.

Λογισμικό για Android κινητά από την Katsuna

Στο Katsuna προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση για να φέρουμε τα άτομα 3ης ηλικίας πιο κοντά στην Τεχνολογία. Το Katsuna Custom Android ROM εγκαθίσταται εξ ολοκλήρου πάνω στην Android συσκευή ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης στην κινητή τους συσκευή για μια εξατομικευμένη εμπειρία.

Katsuna Android applications

Με την παροχή ένος ειδικά σχεδιασμένου οικοσυστήματος εφαρμογών, κάθε χρήστης android συσκευής μπορεί να κατεβάζει και να απολαμβάνει την εμπειρία του Katsuna, ανά πάσα στιγμή. Στο Katsuna, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 6 mobile  apps στο Google play.

Με τη χρήση οποιουδήποτε από τα παραπάνω apps, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν και να κατανοήσουν το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα που προσφέρεται από το Katsuna, προς όλους αλλα και ειδικότερα προς άτομα που μέχρι σήμερα η επαφή τους με έξυπνες συσκευές είναι ελάχιστη εως μηδενική. Η κεντρική εφαρμογή είναι ο Launcher όπου ο χρήστης επιλέγει το πρσωπικό του προφίλ χρήσης.

Γιατι Katsuna;

Γιατί είναι το πρώτο οικοσύστημα εφαρμογών, αποκλειστικά σχεδιασμένο για άτομα μεγάλης ηλικίας και αντιμετωπίζει τους χρήστες του ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες τις οποίες εκείνοι παρουσιάζουν.
Συγκεκριμένα στο Katsuna λαμβάνονται υπ’όψιν τα παρακάτω:

  • Χρωματικές παλέτες ειδικές για ανθρώπους με δυσκολία στο να αντιλαμβανονται τα χρώματα
  • Διαφορετικά προφιλ μεγεθών που σχετίζονται με την αυξομείωση της γραμματοσειράς, των κουμπιών και των εικονιδίων ανάλογα την κατάσταση όρασης του χρήστη
  • UX coherency: Εναρμονισμένος σχεδιασμός σε όλο το οικοσύστημα εφαμογών
  • Βασισμένο στις οδηγίες και συμβουλές του Material Design από την Google.
  • Τα άτομα 3ης ηλικίας έρχονται στην ψηφιακή εποχή πιο εύκολα, πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Αποτελεί καινοτομία που βελτιώνει την καθημερινότητα μιας μεγάλης μερίδας ατόμων. Είναι δίπλα στα άτομα μεγάλης ηλικίας και καινοτομεί για αυτά.

Στο Katsuna επιθυμούμε να φέρουμε στο 2018 τους χρήστες εκείνους που οι σημερινές ψηφιακές υπηρεσίες δεν ικανοποιούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 13 =