αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ «πληροφορικάριος» που βρήκε το μυστικό της επιτυχίας στα καρύδια

Ο «πληροφορικάριος» που βρήκε το μυστικό της επιτυχίας στα καρύδια

Μπορεί οι σπουδές του να είναι στο τεχνολογικό πεδίο, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό Μανδράκι, όπου και μεγάλωσε, και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια καρυδιών. Ο Θεμιστοκλής Τομπουλιδης συνέχισε την… οικογενειακή παράδοση στο συγκεκριμένο κομμάτι, και πλέον έχει αναπτύξει το brand με το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Καρύδι από τον τόπο σου».

Ο ίδιος μιλά σήμερα στο It’s Possible και εξηγεί πως πήρε την απόφαση να μείνει μόνιμα σε ένα Ελληνικό χωριό, περιγράφει πως είναι να ζεις εκεί, ενώ μιλά και για τα προϊόντα που παράγει το brand του αυτή τη στιγμή.

Όπως έχετε πει σε παλαιότερη συνέντευξη σας, έχετε σπουδάσει πληροφορική και είστε τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με κάτι εντελώς διαφορετικό όπως τα καρύδια;

Ναι, έχω σπουδάσει μηχανικός Πληροφορικής αν και ουσιαστικά δεν ασχολήθηκα πολύ με το αντικείμενο στον εργασιακό τομέα. Η καλλιέργεια της καρυδιάς προϋπήρχε στην οικογένεια μέσω του πατέρα μου, ο οποίος είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν αποφασίσω να ασχοληθώ ο ίδιος επαγγελματικά. Όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι από πολύ νεαρή ηλικία βοηθώντας την οικογενειακή επιχείρηση σε όλους τους τομείς. Για να πάω ακόμη πιο πίσω στον χρόνο και την καλλιέργεια ακροδρυων,ο ίδιος πατέρας μου ασχολήθηκε και με την καλλιέργεια της φουντουκιάς, την οποία αναβιωνουμε από το 2019, όταν και κάναμε τις πρώτες φυτεύσεις φουντουκιάς.

Αυτή την στιγμή τι προϊόντα περιλαμβάνει brand σας;

Αυτήν την στιγμή τα προϊόντα μας είναι τα εξής:

Καρύδι με κέλυφος.

Καρύδι σε ψίχα, σε διάφορα μεγέθη, καθώς μετά το σπάσιμο ακολουθεί διαλογή ανάλογα με το μέγεθος του καρπού (“πεταλούδα”, “τέταρτο” ή “τρίμμα”).

Επίσης παράγουμε βούτυρο καρυδιού, ένα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης αλειμμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από καρύδια παραγωγής μας, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Όσο αφορά τα καρύδια, σύντομα θα τυποποιησουμε και δικό μας έλαιο καρυδιού, προϊόν ψυχρής έκθλιψης.

Τέλος, μιας και πλέον μεγαλώνουν οι φουντουκιές μας, σύντομα θα έχουμε τα ανάλογα προϊόντα και από φουντούκι.

H έδρα σας είναι στο χωριό Μανδράκι. Για κάποιον που δεν γνωρίζει, που ακριβώς βρίσκεται; Και πως είναι να ζει και να αργάζεται κάποιος εκεί;

Το Μανδράκι βρίσκεται στο νομό Σερρών, κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, και συγκεκριμένα δίπλα στην λίμνη Κερκίνη. Στην ουσία είναι ένα μικρό χωριό-συνορο ανάμεσα στην λίμνη και την οροσειρά Μπέλες (όρος Κερκίνη) . Σαν παιδί που μεγάλωσε στο χωριό, μου φαίνεται σαν φυσική συνέχεια της ζωής μου να ζω και να εργάζομαι στον τόπο μου. Οι δυσκολίες βέβαια είναι πολλές, καθώς , όπως συμβαίνει πανελλαδικά, η επαρχία έχει αποψιλωθεί με ότι αυτό συνεπάγεται. Παρόλα αυτά πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε φυσικές ομορφιές, με ζεστούς ανθρώπους και καλή ποιότητα ζωής.

Πως μπορεί να βρει κάποιος τα προϊόντα σας και μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει έως σήμερα;

Τα προϊόντα μας έχουν φτάσει σε πολλές άκρες και κέντρα της Ελλάδας όσον αφορά την χονδρική πώληση. Όσον αφορά την λιανική, επειδή συνεργαζόμαστε με εταιρεία διανομής μπορούν να φτάσουν πανελλαδικά, και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε πελάτες από όλο τον κόσμο. Για την διάθεση των προϊόντων μας, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με εμάς μέσω της ιστοσελίδας μας (www.karydi.gr) , και των κοινωνικών δικτύων σε Facebook, Instagram, YouTube. Μάλιστα στα άμεσα σχέδια μας είναι η κατασκευή κι ενός e-shop για την ευκολότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον νέο που σκέφτεται να εγκατασταθεί σε κάποια επαρχιακή πόλη ή χωριό της Ελλάδας και να ξεκινήσει μια δική του επιχειρηματική προσπάθεια;

Κάθε αρχή και δύσκολη, ότι και να προσπαθήσει κάποιος στην ζωή του. Σίγουρα είναι κάτι το οποίο απαιτεί αρκετή σκέψη και ανταλλαγή απόψεων με ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε αυτό το μονοπάτι. Ένα σωστό επιχειρηματικό πλάνο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, ειδικά για κάποιον ο οποίος δεν έχει ζήσει στην επαρχία, διότι πάντα θα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που θα δυσκολέψουν αυτό το βήμα. Θεωρώ όμως, πως αυτά που προσφέρει η ζωή στην επαρχία, με τους δικούς της ρυθμούς, και η προοπτική να πετύχει κάποιος με αυτόν τον τρόπο, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της χώρας μας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 8 =