αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν νομίζεις ότι ο δάσκαλος είναι σκληρός μαζί σου, περίμενε να δεις το αφεντικό σου»: 11 κανόνες που θα έπρεπε να αναρτηθούν σε κάθε σχολείο

«Αν νομίζεις ότι ο δάσκαλος είναι σκληρός μαζί σου, περίμενε να δεις το αφεντικό σου»: 11 κανόνες που θα έπρεπε να αναρτηθούν σε κάθε σχολείο

Στην παρακάτω λίστα θα δεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για 11 συμβουλές που αξίζει να ακούσει κάθε μαθητής (ή και μεγαλύτερος άνθρωπος). Είναι πράγματα που δεν μπορεί να σου μάθει το σχολείο, αλλά είναι απαραίτητα για την μετέπειτα ζωή σου. Είναι μια λίστα που παρέθεσε ο συγγραφέας Charles Sykes πριν αρκετά χρόνια, σε μια κανονική τελετή αποφοίτησης. Μπροστά σε μαθητές γυμνασίου.

Κανόνας Νο1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Συνήθισε το.

Κανόνας Νο2: Ο κόσμος δε νοιάζεται για την αυτοπεποίθησή σου.
Ο κόσμος περιμένει να πετύχεις κάτι ΠΡΙΝ νιώσεις καλά με τον εαυτό σου.

Κανόνας Νο3: ΔΕΝ θα βγάλεις 30.000 ευρώ το χρόνο στην πρώτη σου δουλειά.
Δεν θα διοριστείς Αντιπρόεδρος στην πρώτη εταιρεία με τηλέφωνο στο αυτοκίνητο σου αν δεν κάνεις κάτι για να τα κερδίσεις.

Κανόνας Νο4: Αν νομίζεις ότι ο δάσκαλος είναι σκληρός μαζί σου, περίμενε να δεις το αφεντικό σου.

Κανόνας Νο5: Το να κάνεις δουλειές του ποδαριού δεν είναι αναξιοπρεπές. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες σου είχαν μία ονομασία για αυτές τις δουλειές: τις έλεγαν ‘ευκαιρίες’.

Κανόνας Νο6: Εάν τα κάνεις μούσκεμα ‘δεν φταίνε οι γονείς σου!’, άρα μην γκρινιάζεις για τα λάθη σου αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας Νο7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι τώρα. Έγιναν έτσι προκειμένου να πληρώσουν τους λογαριασμούς, να καθαρίσουν τα ρούχα σου και να ακούν για το πόσο καταπληκτικός/η νομίζεις ότι είσαι. Επομένως, πριν σώσεις τα δάση στον Αμαζόνιο, προσπάθησε να συγυρίσεις την ντουλάπα σου.

Κανόνας Νο8: Το σχολείο σου μπορεί να μη βλέπει “πετυχημένους”και “αποτυχημένους” αλλά η ζωή ΒΛΕΠΕΙ. Σε κάποια σχολεία έχουν καταργήσει τους βαθμούς κάτω από τη βάση και μπορείς να δοκιμάσεις ξανά και ξανά μέχρι να δώσεις τη σωστή απάντηση. Αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το τι συμβαίνει στη ζωή.

Κανόνας Νο9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε τρίμηνα. Τα καλοκαίρια δεν είναι διακοπές και πολύ λίγα αφεντικά ενδιαφέρονται για τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ. Αυτά να τα κάνεις στο δικό σου χρόνο.

Κανόνας Νο10: Η τηλεόραση δεν έχει σχέση με τη ζωή. Στη ζωή οι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν στις δουλειές τους αντί να συχνάζουν στις καφετέριες.

Κανόνας Νο11: Να φέρεσαι καλά στα “σπασικλάκια”. Κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − seven =