αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι επιφυλακτικός όταν βλέπεις έναν… υπερβολικά καλό άνθρωπο

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι επιφυλακτικός όταν βλέπεις έναν… υπερβολικά καλό άνθρωπο

Έχει τύχει να συναντήσεις ανθρώπους που φαίνονται πολύ καλοί, αλλά… δεν σε πείθουν για τις προθέσεις τους; Μπορεί να έχεις δίκιο.

Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι καλοί με τους άλλους, απλά επειδή θέλουν να τους βοηθήσουν. Αλλά θέλουν, κυρίως, να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς. Και είναι χρήσιμο να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει πριν πέσεις στην παγίδα τους. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχουν κακές προθέσεις που πηγάζουν από μέσα τους, σε κάθε περίπτωση, δεν θα σε ωφελήσει η αλληλεπίδραση μαζί τους.

Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι επιφυλακτικός όταν βλέπεις έναν… υπερβολικά καλό άνθρωπο.

1# Οι άνθρωποι που το λένε, σπάνια είναι καλοί. «Είμαι πολύ καλός άνθρωπος!» = μια στιγμιαία ένδειξη για να τρέξεις μακριά και να μην κοιτάξεις ποτέ πίσω. Οι άνθρωποι σπάνια είναι αυτό που… διαφημίζουν ότι είναι. Κάποιος που είναι, για παράδειγμα, καλός στην δουλειά του δεν χρειάζεται να το πει. Μιλούν οι πράξεις του. Το ίδιο ισχύει για ένα καλό άτομο. Οι ενέργειές του θα μιλήσουν για το ποιος είναι, επομένως δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία.

2# Μπορούν να σε χειραγωγήσουν. Το να είσαι υπερβολικά καλός είναι επίσης μια μορφή χειραγώγησης. Μια προσπάθεια να αποκτήσετε αυτό που θέλετε επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη στοργή. Το να είσαι «πολύ καλός» μπορεί να είναι σημάδι απώτερων κινήτρων. Αυτή η συμπεριφορά, αν και όχι σε κακόβουλη μορφή, μπορεί να παρατηρηθεί ακόμη και στα παιδιά. Πόσες φορές ένα παιδί φορά ένα πλατύ χαμόγελο σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί μια λιχουδιά από έναν ενήλικα; Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι μερικά παιδιά γίνονται ενήλικες που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν από τους ανθρώπους φορώντας το καλύτερο τους χαμόγελο. Ανταλλάσσουν ουσιαστικά την ευγένειά τους για άλλα προνόμια.

3# Καταλήγουν να είναι ενοχλητικοί. Εντάξει, ένας καλός άνθρωπος μπορεί να είναι ανεκτός για σύντομο χρονικό διάστημα, όμως αν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μπορεί να γίνει εντελώς βαρετός. Είναι ωραίο να φας μία σοκολάτα, αλλά μάλλον δεν είναι ωραίο να φας 10 σοκολάτες μαζεμένες. Έτσι είναι και με τους ανθρώπους. Το να έχεις κοντά σου ένα άτομο που είναι μόνιμα σε ένα «γλυκανάλατο» mood, δεν σου φέρνει ποτέ αντίρρηση και δεν σχολιάζει τα αρνητικά σου, δεν θα σε ωφελήσει.

4# Μπορούν να σε οδηγήσουν στο λάθος μονοπάτι. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία συνέχεια του προηγούμενου point. Αν έχεις κοντά σου έναν άνθρωπο που είναι «μόνιμα καλός» μαζί σου, είναι πιθανό να σε οδηγήσει σε λάθος μονοπάτι στην καριέρα ή στην ζωή σου. Αφού ποτέ δεν βλέπει κάτι αρνητικό σε αυτά που κάνεις, δεν σε προειδοποιεί για κάποια λάθος επιλογή σου και γενικά πάντα τα βλέπει όλα θετικά. Αντίθετα, ένας πραγματικός φίλος ή συνεργάτης θα σου μιλήσει για κάτι αρνητικό που είδε σε εσένα, για μία λάθος επιλογή ή για έναν πιθανό κίνδυνο που έχεις μπροστά. Και τελικά, μέσα από τέτοιες «δύσκολες αλήθειες», θα σε προστατέψει από τα χειρότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =