αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος είναι κακός μαζί σου χωρίς λόγο

Πέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος είναι κακός μαζί σου χωρίς λόγο

Δυστυχώς, πάντα θα τυχαίνει να έρθουμε σε επαφή με κακούς και αγενείς ανθρώπους εκεί έξω. Ειδικά σε έναν χώρο εργασίας όπου μπορεί να ερχόμαστε σε επαφή με πολλά άτομα καθημερινά. Αν και μπορεί να μην ξέρετε πάντα γιατί κάποιος είναι κακός μαζί σας, είναι χρήσιμο να ξέρετε πως να αντιδράσετε όταν βρεθείτε μπροστά σε μία τέτοια περίπτωση. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος έχει μια αγενή συμπεριφορά χωρίς λόγο.

1# Σταμάτα το… ντόμινο. Όταν κάποιος είναι κακός μαζί σας, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά, αλλά μόνο αν το αφήσετε να συμβεί. Μερικές φορές, ένα τέτοιο άτομο πυροδοτεί μια ολόκληρη σπείρα κακής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, είχατε ποτέ έναν πραγματικά κακόβουλο πελάτη στην αρχή της ημέρας σας, ο οποίος σας εξόργισε τόσο πολύ που στη συνέχεια μεταφέρατε την απογοήτευσή σας στους συναδέλφους σας ή στους επόμενους πελάτες; Επίσης στην εποχή μας είναι συχνό το φαινόμενο κάποιος να είναι δυσαρεστημένος από άτομα στην δουλειά του, και να μεταφέρει αυτό το κακό mood και στο σπίτι του. Εχετε τη δύναμη να σταματήσετε αυτόν τον φαύλο κύκλο.

2# Αντιμετώπισε τον με ευγένεια. Τίποτα δεν τρομάζει περισσότερο ένα κακόβουλο άτομο από το να αντιδράσεις στις πράξεις του με ευγένεια, σε αντίθεση με την αγενή του συμπεριφορά. Προσπάθησε να παραμείνεις φιλικός και θετικός. Μπορεί να ηρεμήσει το άλλο άτομο και να του δώσει ένα κίνητρο να ταιριάζει με τη συμπεριφορά σας. Με απλά λόγια, η ευγένεια είναι το αντίδοτο στην κακία. Ναι, το να είσαι ευγενικός με κάποιον που προφανώς προσπαθεί να είναι κακός μαζί σου μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά γίνεται πιο εύκολο με την εξάσκηση.

3# Χρησιμοποίησε το χιούμορ. Πιθανότατα ξέρετε πόσο τεταμένη και άβολη μπορεί να γίνει μια κατάσταση όταν κάποιος είναι σκόπιμα κακός μαζί σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η αντιμετώπιση της κατάστασης με χιούμορ μπορεί να κάνει καλή δουλειά στο να σπάσει την ένταση και να επιτρέψει σε όλους να χαλαρώσουν. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις έναν λόγο για να αστειευτείς σε τέτοιες περιστάσεις, αλλά μπορείς να προσπαθήσεις να σκεφτείς π.χ. μια ιστορία μιας κοινής εμπειρίας που είχατε. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί να «επιβραβεύσετε» την κακή συμπεριφορά με χιούμορ, σκεφτείτε το λίγο πιο… μακροπρόθεσμα. Θέλετε να περάσετε πιθανώς τα επόμενα λεπτά, ώρες ή μέρες μαζί με ένα άτομο, νιώθοντας ένταση και θυμό; Αποσυμπιέζοντας την κατάσταση, επιτρέπετε σε όλους να κάνουν restart και ξεκινήσουν ξανά με πιο θετικό mood.

4# Πες του ευθέως να σταματήσει. Μια άλλη επιλογή είναι να παίξεις και εσύ… ανοιχτά. Αν κάποιο άτομο σε σαμποτάρει ή έχει αγενή συμπεριφορά, πες του τι ειναι αυτό που κάνει και σε ενοχλεί, και κάλεσε τον να σταματήσει. Αυτή η τακτική λειτουργεί ιδιαίτερα καλά, αν το άτομο δεν είναι κάποιος που μπορείτε εύκολα να αποφύγετε. Αντί να ασχολείσαι με αυτό κάθε φορά, προσπάθησε να λύσεις τώρα το πρόβλημα. Θυμηθείτε: Ακόμη και εδώ είναι εξαιρετικά χρήσιμο να προσεγγίσετε τον άλλο με ήρεμο και ευγενικό τρόπο. Ρώτα τον αν συνειδητοποιεί τι κάνει και πώς αυτό σας επηρεάζει. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μερικοί άνθρωποι είναι τόσο «στον κόσμο τους», που δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν.

5# Αγνόησε τον. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί, υπάρχει μία ακόμα επιλογή: Αγνόησε τον. Στην περίπτωση που έχετε κάνει ό,τι μπορείτε αλλά τίποτα δεν λειτουργεί, ίσως είναι καιρός να φύγετε. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να αλλάξει και μερικοί άνθρωποι είναι αδύνατο να δουν τα δικά τους λάθη. Μερικές φορές, η «μεγάλη έξοδος» είναι το μόνο που μπορείτε πραγματικά να κάνετε. Έτσι θα μείνετε μακριά από τον αρνητισμό. Και εάν όλο και περισσότεροι άνθρωποι περπατούν… από την άλλη πλευρά του δρόμου όταν το «κακό άτομο» εμφανίζεται, μπορεί να είναι ένα σήμα αφύπνισης για το πόσο κακή είναι η συμπεριφορά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να καταλάβεις μέσα σε 5 λεπτά ότι κάποιος δεν είναι σπουδαίος business leader

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =