αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου χρησιμοποιώντας σωστά στον καφέ

Πως να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου χρησιμοποιώντας σωστά στον καφέ

Ο καφές είναι ένα σταθερό, σχεδόν ιερό κομμάτι της πρωινής ρουτίνας πολλών ανθρώπων. Είτε ετοιμάζετε ένα ποτήρι καφέ στο σπίτι, είτε ανυπομονείτε για την καθημερινή σας βόλτα στο cafe της περιοχής σας.

Κατά κάποιο τρόπο, η συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού έχει… εμβαθύνει τις σχέσεις μας (και την εξάρτησή μας) με τον καφέ και την καφεΐνη. Τον Σεπτέμβριο, η Cinch Home Services μίλησε με περισσότερους από 1.000 λάτρεις του καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 34% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι έπινε περισσότερα ροφήματα με καφεΐνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με πριν, βάζοντας τον καφέ ως Νο1 επιλογή τους. Οι remote υπάλληλοι πίνουν περισσότερο καφέ από τους συναδέλφους τους στο γραφείο, σύμφωνα με την έκθεση, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο 3,1 φλιτζάνια, έναντι 2,5 φλιτζανιών κάθε μέρα για τους εργαζομένους στο γραφείο.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον καφέ έτσι ώστε να αυξήσεις την αποδοτικότητα σου. Το CNBC παραθέτει 3 συγκεκριμένες κινήσεις για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

1# Μην πίνεις καφέ αμέσως μόλις ξυπνάς. Η σκέψη του φρέσκου καφέ μπορεί να είναι το μόνο σας κίνητρο για να σηκωθείτε από το κρεβάτι κάποια πρωινά, αλλά η κατανάλωση καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα μπορεί να αμβλύνει τα φυσικά επίπεδα ενέργειας του σώματός σας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η καλύτερη ώρα για να πιεις το πρώτο σου φλιτζάνι καφέ είναι περίπου 60-90 λεπτά αφού ξυπνήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη παρεμβαίνει στην παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης που δίνει σήμα στο σώμα σας να είναι ξύπνιο και να ανταποκρίνεται. Είναι πολύ καλύτερα να αφήσουμε την κορτιζόλη μας να κορυφωθεί φυσικά, και έπειτα όταν αρχίσει να μειώνεται να τις δώσουμε ένα boost με καφέ.

2# Σωστά συστατικά. Οι κόκκοι καφέ έχουν διαφορετικά επίπεδα καφεΐνης ανάλογα με τον τρόπο ψήσιμο τους. Εάν αισθάνεστε νωθροί και αναζητάτε μια ισχυρότερη ενεργειακή ώθηση, ψάξτε για καφέ με την ένδειξη «ελαφρύ καβουρδισμένο», προτείνει ο Mike Balderrama, εκπαιδευτής στο Counter Culture Coffee. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε ποιοι καφέδες είναι της εποχής για να έχετε την καλύτερη γεύση και περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Αλλά το τέλειο φλιτζάνι καφέ, σύμφωνα με τον Balderrama, εξαρτάται λιγότερο από τους κόκκους που χρησιμοποιείτε και περισσότερο από ένα άλλο συστατικό: Το νερό. «Πάνω από το 98% ενός φλιτζανιού καφέ είναι νερό – οπότε αν έχετε κακό νερό, θα έχετε κακό καφέ», λέει. Είτε φτιάχνετε κρύο καφέ είτε ζεστό καφέ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό.

3# Δοκίμασε έναν «nappucino». Ο καφές και ο ύπνος είναι υπέροχά, αλλά μαζί μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεγιστοποίηση της εγρήγορσης. Μελέτες στην Αγγλία και την Ιαπωνία έδειξαν ότι εάν πίνετε καφέ αμέσως πριν κοιμηθείτε και κοιμηθείτε για 20 λεπτά ή λιγότερο, μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά καλύτερα από ό,τι αν είχατε έναν κανονικό υπνάκο ή αν απλώς πίνατε καφέ. Η λογική είναι απλή: Ο ύπνος μειώνει την ποσότητα της αδενοσίνης, της χημικής ουσίας που σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι, στον εγκέφαλο και το σώμα σας. Η καφεΐνη, η οποία χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να ενεργήσει, βοηθά στον αποκλεισμό της αδενοσίνης. Με τον υπνάκο για 20 λεπτά, μειώνετε την ποσότητα αδενοσίνης στο σύστημά σας και δίνετε στην καφεΐνη λιγότερη χημική ουσία για να ανταγωνιστεί, καθιστώντας την έτσι πιο αποτελεσματική. Το ερώτημα εδώ βέβαια είναι αν… μπορείς να κοιμηθείς αμέσως μετά τον καφέ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 2 =