αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑKαταγγελία για αισχροκέρδεια στο γάλα: Οι παραγωγοί πωλούν 0,49 ευρώ και στο ράφι έχει 2 ευρώ

Kαταγγελία για αισχροκέρδεια στο γάλα: Οι παραγωγοί πωλούν 0,49 ευρώ και στο ράφι έχει 2 ευρώ

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος Απόστολος Ραυτόπουλος στον 989 Alpha Radio.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες κερδοσκοπούν σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών καθώς όπως είπε «αυτή την περίοδο οι αγελαδοτρόφοι πωλούν το γάλα στις μεγάλες βιομηχανίες 49 λεπτά το λίτρο (τιμή η οποία θα πέσει τις επόμενες εβδομάδες) και οι εταιρείες βλέπουμε ότι το πωλούν με την σειρά τους στους καταναλωτές τρεις φορές πάνω».

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το επώνυμο γάλα να το βρίσκουμε στο ράφι 1,94 ευρώ από 0,48-0,49 ευρώ που πωλείται από τους παραγωγούς.

«Όταν η ιδιωτική ετικέτα έχει 1,12 ευρώ, αυτό είναι ο ορισμός της αισχροκέρδειας» πρόσθεσε. Συμπλήρωσε πως οι βιομήχανοι από το γάλα που αγοράζουν από τους παραγωγούς εκμεταλλεύονται και τα λιπαρά του γάλακτος κάνοντάς το βούτυρο ή κρέμα γάλακτος.

Αυτό όπως είπε δεν συμβαίνει σε καμία άλλοι χώρα της Ε.Ε.. Οι κτηνοτρόφοι όπως συμπλήρωσε, σε άλλες χώρες διαχειρίζονται μόνοι τους τα έξτρα προϊόντα που μπορεί να παραχθούν από το γάλα που πωλούν στις γαλακτοβιομηχανίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − two =