αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπρόσμενες δηλώσεις από τον Mr Jumbo: «Ποτέ την Κυριακή, αλλά να ισχύει για όλους»

Απρόσμενες δηλώσεις από τον Mr Jumbo: «Ποτέ την Κυριακή, αλλά να ισχύει για όλους»

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει, μετά την απόφαση των Jumbo να λειτουργούν τα καταστήματα τους σε Πρέβεζα και Κατερίνη, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Τώρα ο Απόστολος Βακάκης επανέρχεται στο θέμα, και παραθέτει την δική του οπτική. «Η επιλογή των συγκεκριμένων καταστημάτων έγινε με κριτήριο ότι είναι στη ‘μέση του πουθενά’ της αντίστοιχης τουριστικής περιοχής και λόγω της ανάγκης να μην υστερούν έναντι του ανταγωνισμού», σημειώνει ο Απόστολος Βακάκης μιλώντας στην «Ημερησία» που κυκλοφορεί με το «Έθνος της Κυριακής».

https://protoselida.24media.gr/images/2020/02/02/lrg/20200202_ethnos_kyriakis_0006.jpgΌπως λέει ο ιδρυτής των Jumbo, σε αρκετές τουριστικές περιοχές έχουν δημιουργηθεί συνθήκες που ευνοούν κάποια καταστήματα, και «αδικούν» κάποια άλλα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Βακάκης, για παράδειγμα στα Χανιά ορισμένοι τοπικοί άρχοντες έχουν πάρει την αυθαίρετη απόφαση ότι το μαγαζί που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή μπροστά από τα JUMBO έχει δικαίωμα να λειτουργεί τις Κυριακές αλλά το παρακείμενο κατάστημα JUMBO δεν θα ανοίγει, γιατί «δεν εφάπτεται τυπικά στον κεντρικό δρόμο» της τουριστικής περιοχής.

Σύμφωνα με τον γνωστό επιχειρηματία, η εταιρία του δεν επιθυμεί να αλλάξει η νομοθεσία. Δηλώνει… θετικός στο «Ποτέ την Κυριακή». Αλλά «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και από όλους», ξεκαθαρίζει.

Τι είχε πει ο Απόστολος Βακάκης στην πρόσφατη ΓΣ της εταιρίας

Πριν μερικές ημέρες, ο ιδρυτής των Jumbo είχε τοποθετηθεί επί του θέματος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας. «Η θέση της συντεχνίας, μέρος της οποίας είμαστε και εμείς, είναι όχι μόνο να μην δουλεύουμε τις Κυριακές αλλά ιδανικά να σταματήσουμε να δουλεύουμε και τις Δευτέρες και τις Τετάρτες», είχε πει ανάμεσα σε άλλα. Και άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων της αλυσίδας να επεκταθεί σε τουριστικές περιοχές όπου παρέχεται η δυνατότητα, βάσει νόμων, υπουργικών αποφάσεων κ.ά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η εταιρεία επέλεξε εντός του πλαισίου που ορίζουν οι νόμοι και οι αποφάσεις των τοπικών αρχών να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας στις 7 ημέρες εβδομαδιαίως, με τους εργαζόμενους ωστόσο να διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.

Όπως είπε η Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων της αλυσίδας Jumbo απάντησε σε μια ανάγκη της κοινωνίας και των καταναλωτών. Και συμπλήρωσε «εάν η κοινωνία επιλέξει εις το όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργήσει τις Κυριακές, εμείς θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα και όχι ευχάριστα».

Τι εννοεί δυσάρεστα; Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, μόνο κόστος έχει για την εταιρεία του η λειτουργία των καταστημάτων της τις Κυριακές.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το πλάνο της εταιρίας, αλλά και πως θα ανταποκριθούν οι καταναλωτές στο Κυριακάτικο άνοιγμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Mr Jumbo κατά Σκλαβενίτη: Ίσως τακτική… μάρκετινγκ το μη άνοιγμα τις Κυριακές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 12 =