αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑJPMorgan: Που στρέφονται τώρα όσοι θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα τους

JPMorgan: Που στρέφονται τώρα όσοι θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα τους

Προστασία στο χρυσό και τις τεχνολογικές εταιρείες, έναντι της πιθανότητας για ύφεση στην αμερικανική οικονομία φέτος, είναι πιθανό να αναζητήσουν οι επενδυτές, σύμφωνα με την JPMorgan.

Οι συναλλαγές που χαρακτηρίζονται ως «μακράς διάρκειας» (long duration) εκφράζονται με επενδύσεις σε χρυσό, σε μετοχές ανάπτυξης, όπως των τεχνολογικών εταιρειών και σε νομίσματα (δολάριο), ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της JPMorgan. «Η τραπεζική κρίση των ΗΠΑ αύξησε τη ζήτηση για χρυσό ως υποκατάστατο για χαμηλότερα πραγματικά επιτόκια καθώς και ως αντιστάθμιση έναντι ενός ”καταστροφικού σεναρίου”», έγραψαν.

Η JPMorgan σημειώνει ότι οι συναλλαγές «μακράς διάρκειας» φαίνεται να αποτελούν τάση τους τελευταίους μήνες. Μια τέτοιο συναλλαγή φαίνεται «σχετικά ελκυστική», καθώς θα είχε περιορισμένα περιθώρια πτώσης μπροστά σε ένα ήπιο σενάριο ύφεσης των ΗΠΑ, αλλά σημαντικά ανοδική πορεία στην περίπτωση σοβαρής ύφεσης.

Πράγματι, το ποσοστό της τεχνολογίας στις παγκόσμιες μετοχές έχει αυξηθεί απότομα φέτος, πλησιάζοντας τα υψηλά του 2021, κάτι που υποδεικνύει ότι γενική στροφή προς την τεχνολογία.

Επίσης, ενώ οι θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στο χρυσό, οι μικροεπενδυτές φαίνεται ότι ενίσχυσαν την έκθεσή τους στο Bitcoin.

Όσον αφορά τα νομίσματα, οι επενδυτές εκφράζουν τις συναλλαγές διάρκειας με τη μείωση του αμερικανικού δολαρίου, ενώ όσον αφορά την πίστωση, προχωρούν σε εταιρικά ομόλογα μεγάλης επενδυτικής βαθμίδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + two =