αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑJob Interview: Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία ερώτηση στον υπεύθυνο προσλήψεων. Εδώ είναι μερικές επιλογές

Job Interview: Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία ερώτηση στον υπεύθυνο προσλήψεων. Εδώ είναι μερικές επιλογές

Και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της job interview, συνήθως προς το τέλος, ο υπεύθυνος προσλήψεων ρωτάει: Έχετε να κάνετε κάποια ερώτηση;

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι είναι σημαντικό να πηγαίνετε σε κάθε συνέντευξη για δουλειά προετοιμασμένοι με ορισμένες ερωτήσεις, καθώς αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη δουλειά. Αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε τίποτα να ρωτήσετε;

«Θα πρέπει πάντα να προσπαθείς να κάνεις τουλάχιστον μία ερώτηση», λέει ένας υπεύθυνος προσλήψεων που μίλησε στο flexjobs. Δείχνει αφοσίωση, συμμετοχή και προνοητικότητα – όλα θετικά στοιχεία, όταν ελπίζετε να προσληφθείτε. Αλλά όταν είστε πραγματικά κολλημένοι, αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας brainstorming πριν ξεκινήσετε τη συνέντευξη. Μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε έξω από το προφανές και να δείξετε τη δέσμευσή σας για τη θέση και την εταιρεία.

Εδώ είναι μερικές επιλογές.

Κάνε Career ερωτήσεις

Οι διευθυντές προσλήψεων θέλουν πάντα να ακούν ότι ένας υποψήφιος εργαζόμενος ενδιαφέρεται για το ποιες ευκαιρίες εργασίας στην εταιρία είναι διαθέσιμες πέρα ​​από τη θέση για την οποία έχουν υποβάλλει αίτηση. Αυτό δείχνει ότι σκέφτονται να παραμείνουν στην εταιρεία στο μέλλον και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν πραγματική δέσμευση. Φροντίστε, ωστόσο, να καταστήσετε σαφές ότι ενδιαφέρεστε για τη δουλειά που έχετε κάνει αίτηση και δεν προσπαθείτε απλώς να μπείτε στην εταιρεία για να μετακινηθείτε σε άλλο ρόλο.

Κάνε ερωτήσεις σχετικές με τη συγκεκριμένη θέση

Ανάλογα με τον τύπο εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση, μπορεί να υπάρχει μια σειρά από ερωτήσεις διαθέσιμες. Για παράδειγμα, εάν κάνετε αίτηση για remote εργασία, φροντίστε να ρωτήσετε ποιοι πόροι είναι διαθέσιμοι για τους υπαλλήλους που εργάζονται εκτός γραφείου. Ρωτήστε για την καθημερινότητα και πώς η remote ομάδα της εταιρείας παραμένει συνδεδεμένη. Πώς λειτουργεί η αλυσίδα εντολών με άτομα που δεν συναντιούνται από κοντά κάθε μέρα; Ρωτήστε για μερικά από τα σημαντικά εμπόδια που έχουν αντιμετωπίσει άλλοι remote εργαζόμενοι, ώστε να μπορείτε να τα αποφύγετε καλύτερα.

Ερωτήσεις σχετικά με την εταιρική κουλτούρα

Εάν καταφέρετε να βρείτε τουλάχιστον μία ή δύο ερωτήσεις σχετικά με την εταιρική κουλτούρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σας, θα εντυπωσιάσετε πραγματικά τον υπεύθυνο προσλήψεων. Ίσως ρωτήσετε για τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία προωθεί την κοινότητα μεταξύ των εργαζομένων ή τι έχουν κάνει οι remote εργαζόμενοι στο παρελθόν για να ενισχύσουν τις σχέσεις με υπαλλήλους που δεν βλέπουν καθημερινά. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για πράγματα όπως ο ενδυματολογικός κώδικας, το ευέλικτο ωράριο εργασίας και οι κοινωνικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι εργαζόμενοι.

Ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία του άλλου

Οι διευθυντές προσλήψεων συνήθως θέλουν να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τις δικές τους εμπειρίες, αρκεί να πλαισιώνονται με θετικό τρόπο. Για παράδειγμα, το να τους ρωτήσετε τι απολαμβάνουν προσωπικά όταν εργάζονται εκεί ή για οποιαδήποτε challenging πτυχή που έχουν αντιμετωπίσει, δείχνει μια επένδυση στην αληθινή κατανόηση της αποστολής της εταιρείας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =