αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJimmy Choo: Το «χρυσό» brand με τα 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ψάχνει αγοραστή

Jimmy Choo: Το «χρυσό» brand με τα 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ψάχνει αγοραστή

βρετανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων πολυτελείας Jimmy Choo σε πρόσφατη ανακοίνωσή της δήλωσε ότι αναζητά πιθανές προσφορές για την πώλησή της, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC.

Χωρίς να έχει λάβει ακόμα κάποια προσφορά, εξετάζει και άλλες επιλογές για τις δραστηριότητές της.

Η κίνηση αυτή έλαβε την υποστήριξη από τον βασικό μέτοχο της Jimmy Choo, την JAB Holdings. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωση: «Το Συμβούλιο της Jimmy Choo ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να διενεργήσει μια αξιολόγηση των διάφορων στρατηγικών επιλογών που υπάρχουν για την εταιρεία προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αξία για τους μετόχους και αναζητά προσφορές για την εταιρεία».

Η JAB Luxury, η οποία κατέχει ποσοστό 68% στην Jimmy Choo, ανακοίνωσε ότι «δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβει χώρα η πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής της JAB Luxury στην Jimmy Choo, ούτε είναι βέβαιοι οι όροι βάσει των οποίων ίσως πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή».

Oι πωλήσεις της Jimmy Choo αυξήθηκαν κατά 2% το 2016, συγκριτικά με 7% το 2015 και 12% το 2014, σημείωσαν αναλυτές της HSBC σε σημείωμά τους τον περασμένο μήνα. Όπως διαβάζουμε στο mononews.gr, η εταιρία, που έχει πάνω από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο ενώ εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2014. Πρέπει να σημειωθεί ότι η μετοχή της έχει ενισχυθεί πάνω από 20% φέτος, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 670 εκατ. λίρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =