αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJim Rohn: 7 τρόποι για να βελτιώσεις τη ζωή σου

Jim Rohn: 7 τρόποι για να βελτιώσεις τη ζωή σου

Ο Jim Rohn ήταν ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, συγγραφέας και motivational speaker. Πέθανε το 2009, αλλά μέχρι σήμερα είναι γνωστός για τα βιβλία που έχει γράψει και τις ομιλίες που έκανε. Ενώ έχει δώσει και πολλές συμβουλές για το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή του.

Το It’s Possible έψαξε και συγκέντρωσε 7 συμβουλές του Jim Rohn. Είναι 7 τρόποι για να βελτιώσεις την ζωή σου και να φτάσεις στους στόχους σου. Μπορείς να ξεκινήσεις τώρα.

1 | Αντιμετώπισε τους φόβους σου. Έτσι θα τους ξεπεράσεις. Μην κάνεις ότι δεν τους βλέπεις. Αντιμετώπισε τους. Πες: «Να τι φοβάμαι. Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να κάνω για να το αλλάξω». Αντιμετώπισε τους φόβους σου σήμερα.

2 | Θέληση για να αλλάξεις κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνατε τα τελευταία έξι χρόνια, εάν δεν αποφέρει τα οφέλη που θέλετε. Διάλεξε έναν νέο προορισμό και πήγαινε προς αυτήν την κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της θέλησής σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Δεν χρειάζεται να επαναλάβετε αυτά που κάνατε το προηγούμενο έτος.

3 | Παραδέξου τα λάθη σου. Παραδεχτείτε τα λάθη σας στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να μιλάτε για αυτά σε όλους στη γειτονιά. Αλλά δεν σας βλάπτει να καθίσετε και να συζητήσετε με τον εαυτό σας και να εξετάσετε τι λάθη κάνατε ως εδώ. Με στόχο φυσικά να μην τα επαναλάβετε και να κάνετε διαφορετικές επιλογές.

4 | Βάλε μεγαλύτερους στόχους. Ξεκινήστε τη διαδικασία. Θέστε κάποιους υψηλότερους στόχους. Προσεγγίστε κάποιον ανώτερο σκοπό. Πηγαίνετε για κάτι πέρα από αυτό που νομίζατε ότι θα μπορούσατε να κάνετε. Θυμήσου και το άρθρο: «Γιατί δεν πετυχαίνουμε τους στόχους που βάζουμε στην αρχή της χρονιάς: Η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη παραθέτει 4 λόγους».

5 | Πίστεψε στον εαυτό σου. Η επόμενη ημέρα μπορεί να είναι καλύτερη. Πάντα υπάρχουν πιθανότητες. Πίστεψε στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει μια δεξιότητα που δεν μπορείτε να μάθετε. Δεν υπάρχει ένα challenge που δεν μπορείτε να δοκιμάσετε. Δεν υπάρχει ένα μάθημα που δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε. Δεν υπάρχει βιβλίο που να μην μπορείς να διαβάσεις. Αυτά λέει ο Jim Rohn.

6 | Εξοικονόμησε χρόνο. Μερικές φορές μας ξεγελιόμαστε. Ο Motivational speaker Bill Bailey λέει ότι ο μέσος άνθρωπος λέει: «Έχω άλλα 20 χρόνια». Αλλά ο Bill Bailey τονίζει ότι έχετε άλλες… 20 φορές περιθώριο. Εάν πηγαίνετε για ψάρεμα μία φορά το χρόνο, έχετε μόνο 20 φορές μπροστά σας για να πάτε για ψάρεμα, όχι 20 χρόνια. Αυτό σε ξεγελάει. Βάλε τώρα σε εφαρμογή τα σχέδια σου.

7 | Επένδυσε τα κέρδη σου. Ο μισθός μπορεί να είναι για να καλύψεις τις βασικές ανάγκες σου. Αλλά αν φτάσεις στο σημείο να έχεις χρήματα που «περισσεύουν» στο τέλος του μήνα, τότε πρέπει να επενδύσεις αυτά τα κέρδη. Για να ξεκινήσεις ένα δικό σου project. Να μάθεις μία νέα δεξιότητα. Για οτιδήποτε θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς. Μην τα ξοδέψεις όλα… για διασκέδαση και για πρόσκαιρη ευχαρίστηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =