αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJim Rohn: 7 τρόποι για να βελτιώσεις την ζωή σου

Jim Rohn: 7 τρόποι για να βελτιώσεις την ζωή σου

Ο Jim Rohn ήταν ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, συγγραφέας και motivational speaker. Πέθανε το 2009, αλλά μέχρι σήμερα είναι γνωστός για τα βιβλία που έχει γράψει και τις ομιλίες που έκανε. Ενώ έχει δώσει και πολλές συμβουλές για το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή του.

Σε άρθρο του Success.com παρουσιάζονται μερικές συμβουλές του Rohn για να βελτιώσεις την ζωή σου. «Το 1960, ήταν τεχνολογικά αδύνατο για τον άνθρωπο να ταξιδέψει στο διάστημα. Ωστόσο, μέσα σε 10 χρόνια, ο πρώτος άνθρωπος βγήκε και περπάτησε στην επιφάνεια του φεγγαριού. Το αδύνατο έγινε πραγματικότητα.

Η ίδια αρχή ισχύει για κάθε άλλο τομέα της ζωής μας.

Μπορεί ένας φτωχός να γίνει πλούσιος; Φυσικά! Ο μοναδικός συνδυασμός επιθυμίας, προγραμματισμού, προσπάθειας και επιμονής θα κάνει πάντα τα μαγικά του. Το ερώτημα δεν είναι αν η φόρμουλα της επιτυχίας θα λειτουργήσει, αλλά μάλλον αν το άτομο θα λειτουργήσει τη φόρμουλα. Αυτή είναι η άγνωστη μεταβλητή. Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι» σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στο άρθρο.

Και εδώ είναι 7 από τις συμβουλές που παραθέτει για να βελτιώσεις την ζωή σου.

1. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας

Έτσι τους ξεπερνάς. Μην τους απορρίπτετε. Αντιμετωπίστε τους. Δες τι ακριβώς φοβάσαι. Και μετά αναρωτήσου: Τι θα μπορούσα να κάνω για να το αλλάξω; Αντιμετωπίστε τους φόβους σας σήμερα. Όλοι νιώθουν φόβο, αλλά οι πετυχημένοι άνθρωποι τους ξεπερνούν όπως είχαπε αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο μας.

2. Αλλάξετε κατεύθυνση

Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνατε… τα τελευταία έξι χρόνια, εάν δεν αποφέρει τα οφέλη που θέλετε. Διάλεξε έναν νέο προορισμό και πήγαινε προς αυτήν την κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της θέλησής σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Δεν χρειάζεται να επαναλάβετε το προηγούμενο έτος. Ξεπεράστε λάθη. Επενδύστε τώρα για τον επόμενο χρόνο. Δείτε το να κάνει τη διαφορά.

3. Παραδεχτείτε τα λάθη σας

Μερικές φορές πρέπει να τα παραδεχτείς μπροστά στους άλλους. Εδώ είναι μια από τις καλύτερες λέξεις: «Συγγνώμη». Τέτοια λόγια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια εντελώς νέα σχέση. Θα μπορούσαν να οδηγήσουν δύο άτομα σε μια εντελώς νέα κατεύθυνση.

Παραδεχτείτε τα λάθη σας και στον εαυτό σας. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να μιλάτε για αυτά σε όλους στη γειτονιά. Αλλά δεν σας βλάπτει να καθίσετε και να συζητήσετε με τον εαυτό σας και να πείτε: Δεν ωφελεί άλλο. Αυτό είναι το σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Και πρέπει να αλλάξω.

4. Βελτιώστε τους στόχους σας

Ξεκινήστε τη διαδικασία. Θέστε κάποιους υψηλότερους στόχους. Προσεγγίστε κάποιον ανώτερο σκοπό. Κάντε το πλάνο σας. Και πηγαίνετε για κάτι πέρα από αυτό που νομίζατε ότι θα μπορούσατε να κάνετε. Θυμήσου και το άρθρο: Μόνο το 9% των ανθρώπων πετυχαίνει τους στόχους του. Εδώ είναι 4 πράγματα που ίσως κάνεις λάθος και δεν φτάνεις εκεί που θες.

5. Αναζητήστε σοφία

Αναζητήστε την σοφία που δημιουργεί απαντήσεις. Τις γνώσεις για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που υπάρχουν σήμερα και τα εμπόδια που θα υπάρξουν αύριο. Μην εύχεστε να ήταν πιο εύκολο. Σκέψου πως μπορείς να γίνεις εσύ καλύτερος. Ένα online μάθημα, ένα βιβλίο ή ένας μέντορας μπορούν να σε βοηθήσουν. Θυμήσου και το άρθρο: Το Πανεπιστήμιο Stanford προσφέρει δωρεάν και online αυτά τα 89 μαθήματα του (Λίστα).

6. Εξοικονομήστε χρόνο

Μερικές φορές παρασυρόμαστε. Ο ομιλητής Bill Bailey σημειώνει ότι ο μέσος άνθρωπος λέει: «Έχω άλλα 20 χρόνια». Αλλά ο Bill λέει ότι έχετε άλλες 20 φορές. Εάν πηγαίνετε για ψάρεμα μία φορά το χρόνο… έχετε μόνο 20 φορές ακόμη για ψάρεμα, όχι 20 χρόνια. Ξεκίνα τώρα. Μην χάνεις χρόνο.

8. Επενδύστε τα κέρδη σας

Εδώ είναι μια από τις φιλοσοφίες που παραθέτει ο μέντορας, Earl Shoaff: Τα κέρδη είναι καλύτερα από τους μισθούς. Οι μισθοί σε κάνουν να πληρώνεις τους λογαριαμούς, τα κέρδη σε κάνουν να χτίζεις περιουσία. Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να κερδίζουμε κέρδη ενώ βγάζουμε τα προς το ζην; Η απάντηση είναι ναι. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο 2023 και να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 9 =