αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJim Rohn: Η μέθοδος με το χαρτί για να λύσεις ένα πρόβλημα που μπήκε στον δρόμο σου

Jim Rohn: Η μέθοδος με το χαρτί για να λύσεις ένα πρόβλημα που μπήκε στον δρόμο σου

Ολοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με εμπόδια στη ζωή μας. Κάποια από αυτά μάλιστα απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και αποφασιστικότητα για να ξεπεραστούν.

Ο Jim Rohn μέσα από ένα άρθρο έχει παραθέσει μια συγκεκριμένη τακτική για να λύνεις τα προβλήματα που μπαίνουν το δρόμο σου. Είναι η μέθοδος με το χαρτί. «Εάν αντιμετωπίζετε ένα εμπόδιο, γράψτε τα όλα σε χαρτί. Όταν γράφετε ένα πρόβλημα σε χαρτί, αφαιρείτε το συναίσθημα από αυτό. Με το συναίσθημα να έχει χαθεί, μπορείτε να δείτε το εμπόδιο αντικειμενικά. Μπορείς να καταλάβεις τι έκανες σωστά. Μπορείς να καταλάβεις τι έκανες λάθος. Μπορείτε να μάθετε πώς να το αλλάξετε» εξηγεί.

Να τι κάνετε: Διαλέξτε ένα πρόβλημα που έχετε στο μυαλό σας και βγάλτε ένα κομμάτι χαρτί. Σχεδιάστε μια γραμμή στη μέση του χαρτιού. Στην αριστερή πλευρά, σημειώστε το πρόβλημα λεπτομερώς. Έχουμε τόσα πολλά πράγματα στο μυαλό μας που μπορεί να είναι δύσκολο να απομονώσουμε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα. Απλά περιγράψτε το όσο καλύτερα μπορείτε.

Στην άλλη πλευρά αυτού του χαρτιού, θα γράψετε μερικές λύσεις. Υπάρχουν τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να δημιουργήσετε αυτές τις λύσεις.

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να εξετάσετε είναι η εξής: Τι μπορώ να κάνω; Δείτε πρώτα εάν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Ξεκινήστε να σημειώνετε τυχόν επιλογές που σας έρχονται στο μυαλό. Διατυπώστε τις εναλλακτικές λύσεις. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την ανάλυσή τους.

Εάν αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί, εδώ είναι η δεύτερη ερώτηση επίλυσης προβλημάτων: Τι θα μπορούσα να διαβάσω; Ίσως υπάρχει ένα βιβλίο για το πρόβλημά σας. Κάποιος μπορεί να ξόδεψε μια ζωή προσπαθώντας να καταλάβει αυτό το πρόβλημα. Θα μπορούσατε να λάβετε το άμεσο όφελος, εάν αφιερώσετε χρόνο να το ψάξετε. Ίσως είναι γραμμένο κάπου συνοπτικά. Δεν χρειάζεται να επανεφεύρετε τον τροχό. Δες τα χρήσιμα μαθήματα.

Εάν πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα, τότε κάντε την ερώτηση νούμερο τρία: Ποιον θα μπορούσα να ρωτήσω;

Τι πρέπει να έχετε έτοιμο όταν ζητάτε από κάποιον να σας βοηθήσει; Έχετε τις σημειώσεις σας για να τις δείξετε. Πείτε: «Εχω κάνει ό,τι μπορούσα για να βρω την λύση μόνος μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Εδώ είναι μερικά από τα βιβλία που έχω διαβάσει. Εδώ είναι οι σημειώσεις μου. Έχω ερευνήσει αυτό το υλικό και εξακολουθώ να είμαι μπερδεμένος. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 1 =