αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJeff Bezos: Το Νο1 skill ηγεσίας που θέλω στην Amazon. Και εκπλήσσει τους ανθρώπους

Jeff Bezos: Το Νο1 skill ηγεσίας που θέλω στην Amazon. Και εκπλήσσει τους ανθρώπους

H Amazon έχει 14 Leadership Αρχές που έχει ενσωματώσει μέσα στην κουλτούρα της. Υπάρχει όμως μια Αρχή μέσα σε αυτές, που εκπλήσσει τους ανθρώπους, όπως λέει ο Jeff Bezos. Είναι ουσιαστικά μια ιδιαίτερη δεξιότητα. Και αυτή έχει να κάνει με το πόσο είσαι διατεθειμένος να αφομοιώσεις νέες πληροφορίες και να αλλάξεις γνώμη, για πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου ή τριγύρω στον κόσμο.

«Δεν πρόκειται να είσαι σωστός όλη την ώρα, αλλά νομίζω ότι με την πρακτική, μπορείς να είσαι σωστός πιο συχνά», έχει πει ο Bezos το 2016.

Πώς θα το κάνεις αυτό; «Οι άνθρωποι που έχουν συχνά δίκιο, ακούνε πολύ. Οι άνθρωποι που έχουν συχνά δίκιο, αλλάζουν συχνά γνώμη», λέει ο Bezos.

Αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο να το λέμε, παρά να το κάνουμε. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν απλώς πληροφορίες για να ενισχύσουν τις τρέχουσες πεποιθήσεις τους και να εξαλείψουν τις αντίθετες απόψεις, σύμφωνα με τον Bezos. Αλλά «οι άνθρωποι που έχουν δίκιο» κάνουν το αντίθετο, λέει.

«Οι άνθρωποι ως επί το πλείστον, καθώς βαδίζουμε στη ζωή, είμαστε πολύ επιλεκτικοί στις πληροφορίες που αφήνουμε να μπουν μέσα μας, και θέλουμε να εστιάζουμε στα στοιχεία εκείνα που επιβεβαιώνουν τις προϋπάρχουσες πεποιθήσεις μας», λέει ο Bezos. Κάτι που είναι αρνητικό. Από την άλλη, με το να βλέπετε πολλές απόψεις και να κατανοείτε τη ”μεγαλύτερη εικόνα”, αντί να είστε πολύ περιορισμένοι στις δικές σας πεποιθήσεις, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να έχετε δίκιο στο τέλος της ημέρας.

Αλλά τελικά, πόσοι είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν γνώμη σε κάτι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =