αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJeff Bezos: Θα προσφέρω 2 δισ. δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος

Jeff Bezos: Θα προσφέρω 2 δισ. δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, υποσχέθηκε χρηματοδότηση 2 δισ. δολαρίων για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φύσης, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η χρηματοδότηση, η οποία θα προέλθει από το Bezos Earth Fund, αποτελεί μέρος της δέσμευσης του δισεκατομμυριούχου για δαπάνες ύψους 10 δισ. δολαρίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αυτή τη δεκαετία.

“Η φύση είναι όμορφη, αλλά είναι και εύθραυστη”, δήλωσε ο Μπέζος κατά τη διάσκεψη για το κλίμα, COP26, την Τρίτη. Περιγράφοντας το 2021 ως μια κρίσιμη χρονιά, ο Μπέζος προέτρεψε την ανθρωπότητα να “ενωθεί για την προστασία του πλανήτη”. “Κάθε χρόνο, τα δάση απορροφούν 11 δισ. τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα. Καθώς καταστρέφουμε τη φύση, αντιστρέφουμε αυτή τη διαδικασία”, δήλωσε στη Γλασκώβη.

Τον Σεπτέμβριο, το Bezos Earth Fund δεσμεύτηκε να προσφέρει 1 δισ. δολάρια σε επιχορηγήσεις φέτος με έμφαση στις προσπάθειες διατήρησης των δασικών περιοχών.

“Συνολικά, αυτά τα 3 δισ. δολάρια θα οδηγήσουν σε μια νέα τριπλή ατζέντα για τη φύση για το Bezos Earth Fund, που θα επικεντρώνεται ταυτόχρονα στη διατήρηση, την αποκατάσταση και τον μετασχηματισμό των τροφίμων”, είπε ο Μπέζος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + two =