αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJeff Bezos: «Αυτή είναι η σημαντικότερη συμβουλή μου προς τους νέους επιχειρηματίες»

Jeff Bezos: «Αυτή είναι η σημαντικότερη συμβουλή μου προς τους νέους επιχειρηματίες»

Ξεκίνησε το δικό του success story το μακρινό 1995. Τότε που το ίντερνετ ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο, ενώ δεν υπήρχαν smartphones και social media. Τότε, ο Jeff Bezos αποφάσισε να ιδρύσει την Amazon, μαζί με άλλους 10 εργαζομένους.

Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο- πολύ γνωστή. Με μια ξέφρενη πορεία προς την κορυφή να ξεκινά τότε και να συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πλέον η Amazon έχει έσοδα πάνω από 100 δισ. δολάρια το χρόνο, ενώ απασχολεί συνολικά 268.900 εργαζομένους.

Μετά από όλη αυτή την πορεία, ποια είναι άραγε η κορυφαία συμβουλή του Jeff Bezos προς τους νέους επιχειρηματίες; Το Business Insider παραθέτει μια συνομιλία με τον ιδρυτή της Amazon, στα πλαίσια του TEDx 2014.

Το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο Jeff Bezos, είναι αν ένας ιδρυτής δημιουργεί την επιχείρηση του επειδή έχει ένα όραμα για αυτή ή απλά το κάνει για να βγάλει χρήματα. Όπως εξηγεί ο γνωστός businessman, στην πρώτη περίπτωση ο ιδρυτής «χτίζει κάτι, επειδή αγαπά το προϊόν που έχει δημιουργήσει και τους πελάτες του. Αντίθετα, στην δεύτερη περίπτωση ο νέος επιχειρηματίας δημιουργεί κάτι απλά για να βγάλει χρήματα».

Εδώ όμως υπάρχει ένα παράδοξο, όπως λέει ο ίδιος. «Αυτοί που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, τελικά βγάζουν πιο πολλά χρήματα από αυτούς που είναι στη δεύτερη», σημειώνει ο Bezos και καταλήγει: «ασχοληθείτε με κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι. Αυτή είναι η νούμερο 1 συμβουλή μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =