αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Ο Jay-Z είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ του πλανήτη

Forbes: Ο Jay-Z είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ του πλανήτη

Το απόλυτο success story. Μπορεί στην Ελλάδα τα επιχειρηματικά media να μην κάνουν συνεντεύξεις και αφιερώματα σε τραγουδιστές, όμως το Forbes κινείται σε μια εντελώς άλλη λογική. Και πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς: Ο Jay-Z καταγράφει την δική του ιστορία επιτυχίας και μόλις έγινε ο πρώτος ράπερ με περιουσία πάνω από ένα 1 δισ. δολαρίων. Έτσι ο διάσημος τραγουδιστής μπήκε στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Φυσικά ο Jay-Z έχει και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το Forbes κάνει λόγο για το «εκτεταμένο βασίλειο του καλλιτέχνη» που περιλαμβάνει επενδύσεις σε αποστακτήρια, ακίνητη περιουσία, έργα τέχνης, αλλά και μετοχές σε εταιρείες όπως το Uber.

«Η διαδρομή του Jay-Z είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς το ότι ο καλλιτέχνης ξεκίνησε από τις κακόφημες περιοχές του Μπρούκλιν και πριν γίνει μουσικός, φτιάχνοντας την δική του εταιρεία Roc-A-Fella Records που έβγαλε το 1996 τον πρώτο του δίσκο, ήταν έμπορος ναρκωτικών», τονίζει το Forbes.

Η πορεία του Jay-Z στην συνέχεια είναι χαρακτηριστική: Συνολικά 14 δίσκοι του σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση των πωλήσεων, κέρδισε 22 βραβεία Γκράμι και συγκέντρωσε μια περιουσία άνω των 500 εκατομμυρίων, προ φόρων, μέρα σε μια δεκαετία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =