αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑJames Webb: Εκτοξεύτηκε το τηλεσκόπιο που θα μας δείξει τι υπάρχει «εκεί έξω» (ΒΙΝΤΕΟ)

James Webb: Εκτοξεύτηκε το τηλεσκόπιο που θα μας δείξει τι υπάρχει «εκεί έξω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε το τηλεσκόπιο James Webb. Το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο τηλεσκόπιο που έχει ποτέ σταλεί στο διάστημα.

Η εκτόξευσή του θεωρείται ότι ανοίγει νέα εποχή στην αστρονομία και στην αστροφυσική. Πρόκειται για μια αποστολή συνεργασίας της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Το James Webb αναμένεται να φτάσει στο σημείο L2 ένα μήνα μετά την εκτόξευσή του. Στη συνέχεια, θα υπάρξει μια περίοδος εγκατάστασης και προσαρμογής που θα διαρκέσει έξι μήνες. Αναμένεται να αρχίσει να συλλέγει δεδομένα και να κάνει τις πρώτες παρατηρήσεις στα μέσα του 2022.

Είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το Hubble και θα “βλέπει” κυρίως στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, πράγμα που θα του επιτρέπει να παρατηρεί μέσα από τα νέφη σκόνης και αερίων, ενώ το Hubble λειτουργεί κυρίως στο οπτικό και υπεριώδες τμήμα του φάσματος.

Θα χρησιμοποιηθεί σε ένα τεράστιο εύρος ερευνών στους τομείς της αστρονομίας, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας, από τη μελέτη της ατμόσφαιρας σχετικά κοντινών εξωπλανητών μέχρι την παρατήρηση των μακρινών πρώτων γαλαξιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =