αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJack Ma και Elon Musk επί σκηνής: Ένα debate με διαφωνίες και απόψεις που αξίζει να ακούσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Jack Ma και Elon Musk επί σκηνής: Ένα debate με διαφωνίες και απόψεις που αξίζει να ακούσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι και οι δύο πετυχημένοι επιχειρηματίες. Ξεκίνησαν και οι δύο από πολύ χαμηλά. Και πλέον είναι πολύ πλούσιοι. Ενώ έχουν στα χέρια τους μεγάλα brands. Ο Jack Ma και ο Elon Musk βρέθηκαν μαζί επί σκηνής, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης 2019 στην Σαγκάη. Και έγινε μια συζήτηση με το βλέμμα στο μέλλον, με διαφωνίες, και ενδιαφέρουσες απόψεις.

Άλλωστε, στο συγκεκριμένο πεδίο, οι δύο άντρες μάλλον ανήκουν… σε άλλα στρατόπεδα. Ο Musk είναι επιφυλακτικός για την τεχνητή νοημοσύνη και πιστεύει πως υπάρχουν κίνδυνοι. Όπως είπε, ο ρυθμός βελτίωσης της τεχνητής νοημοσύνης είναι αξιοσημείωτος και θα έρθει μία εποχή που οι υπολογιστές θα ξεπεράσουν τη φυσική ικανότητα των ανθρώπων να καταλάβουν κάτι τέτοιο. «Δεν νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί απειλή», δήλωσε από την πλευρά του ο Ma.

Σε ότι αφορά τον αποικισμό άλλων πλανητών, ο ιδρυτής της SpaxeX υποστήριξε ότι σήμερα ο άνθρωπος έχει την ευκαιρία να πετύχει κάτι τέτοιο. Όπως εκτιμά, είναι προς συμφέρον της ανθρωπότητας να εξασφαλίσει τις «πολυ-πλανητικές» ευκαιρίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Από την άλλη, ο Jack Ma διαφώνησε, λέγοντας ότι είναι πιο σημαντικό για τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους στη Γη.

Ένα ακόμα μεγάλο θέμα, είναι τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας, όταν αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο ιδρυτής της Alibaba δεν ανησυχεί. Και εκτίμα ότι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι άνθρωποι μπορούν τελικά να φτάσουν σε ένα σημείο όπου η μέση εβδομάδα εργασίας θα είναι μόνο 3 ημέρες, και η μέση εργάσιμη ημέρα θα διαρκεί μόνο 4 ώρες. Κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή καλύτερα και να ζουν ακόμα περισσότερο. O Musk διαφωνεί. Τονίζει ότι η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης θα κάνει τις περισσότερες δουλειές να μοιάζουν… άσκοπες. Ο Musk σημείωσε ότι θα έρθει η ώρα που οι υπολογιστές θα μπορούσαν τελικά να δημιουργήσουν το δικό τους λογισμικό. Και τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι; Να στραφούν σε τομείς όπως η μηχανική και οι σπουδές που ασχολούνται με τις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς αυτές θα εξακολουθήσουν να είναι συναφείς ακόμα και στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Δες όλο το debate

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =