αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJack Ma: «Κάποτε μισούσα τον Bill Gates. Αλλά τελικά κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι σαν αυτόν τα καταφέρνουν»

Jack Ma: «Κάποτε μισούσα τον Bill Gates. Αλλά τελικά κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι σαν αυτόν τα καταφέρνουν»

Ένα θέμα για το οποίο γίνονται πολλές συζητήσεις, αναλύει ο Jack Ma στο παραπάνω βίντεο μόλις 1μισι λεπτού: Το πως μπορεί κάποιος να βρει την ευκαιρία του. Όπως λέει ο ιδρυτής της Alibaba, πολλοί άνθρωποι τον ρωτούν το πως θα βρουν την ευκαιρία τους. Και γιατί άλλοι τα έχουν καταφέρει, ενώ οι ίδιοι όχι.

Μάλιστα, ο Jack Ma γύρισε τον χρόνο 20 χρόνια πίσω. «Μισούσα τον Bill Gates και έλεγα ότι έχει πάρει όλες τις δουλειές» σημειώνει ο Jack Ma. Απορούσε γιατί ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να φτάσει τόσο ψηλά. Σκέφτηκε και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα. Ότι άνθρωποι σαν τον Bill Gates, τον Larry Page ή τον Mark Zuckerberg, έχουν μια βασική διαφορά στη νοοτροπία τους, σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους.

«Είναι πάντα αισιόδοξοι για το μέλλον. Ποτέ δεν παραπονιούνται. Πάντα προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των άλλων» τονίζει ο Jack Ma.

Όπως εξηγεί, στο μέρος που οι άνθρωποι παραπονιούνται, δεν υπάρχει η ευκαιρία. Αυτή την δημιουργείς, μόλις ξεκινήσεις να δρας και σταματήσεις να παραπονιέσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =