αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJack Ma: Η Αμερική κινήθηκε λάθος τα τελευταία 30 χρόνια. Επικεντρώθηκε σε πολέμους και στη Wall Street

Jack Ma: Η Αμερική κινήθηκε λάθος τα τελευταία 30 χρόνια. Επικεντρώθηκε σε πολέμους και στη Wall Street

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, σχετικά με τη στρατιγική που έχουν χαράξει οι ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Κινέζος businessman βρέθηκε ως ομιλητής στο World Economic Forum, και ερωτώμενος σχετικά με την παγκοσμιοποίηση, τον ρόλο των ΗΠΑ και την εκλογή του Donald Trump, έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις.

«Οι αμερικανικές διεθνείς εταιρίες, έβγαλαν πολλά εκατομμύρια από την παγκοσμιοποίηση» είπε αρχικά ο Jack Ma. Και ανέφερε δύο παραδείγματα: «Η IBM και η Microsoft έβγαλαν όσα και οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας μαζί. Αλλά που πήγαν τα χρήματα;».

Κατά τον Jack Ma, πάρα πολλά χρήματα πήγαν σε πολέμους και στην Wall Street. «Τα τελευταία 30 χρόνια οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε 13 πολέμους, ξοδεύοντας 2 τρισ. δολάρια» είπε και συνέχισε: «Τα χρήματα πηγαίνουν επίσης στη Wall Street. Και τι είδαμε ότι έγινε; Το 2008 εξαφανίστηκαν 19,2 τρισ. δολάρια από τα έσοδα των ΗΠΑ».

«Οι άλλες χώρες κλέβουν θέσεις εργασίας από εσάς, παιδιά. Αυτή… είναι η στρατηγική σας. Δεν διανέματε το χρήμα με σωστό τρόπο» είπε ο Mr Alibaba απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

Όπως διαβάζουμε στο Business Insider, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο προσωπικό του μέλλον. Λέγοντας ότι κάποια στιγμή σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί. «Δεν θέλω να πεθάνω στο γραφείο. Θέλω να πεθάνω στις παραλίες» είπε με μια έντονη δόση χιούμορ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − three =