αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJack Ma: «Επιχειρηματίες απέτυχαν γιατί είχαν… πάρα πολλά χρήματα»

Jack Ma: «Επιχειρηματίες απέτυχαν γιατί είχαν… πάρα πολλά χρήματα»

Τη δική του άποψη σχετικά με τα χρήματα, την επιχειρηματικότητα και την επιτυχία, έχει εκφράσει ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma. Εξηγώντας το πως αυτά τα 3 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Μάλιστα, η οπτική από την οποία ο Κινέζος επιχειρηματίας βλέπει τα πράγματα ίσως ξαφνιάσει κάποιους. Αφού ο ίδιος δεν θεωρεί ότι τα πολλά χρήματα μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Αλλά μάλλον το αντίθετο. «Πολλοί επιχειρηματίες δεν τα κατάφεραν, όχι γιατί δεν είχαν χρήματα. Αλλά γιατί είχαν πάρα πολλά χρήματα» τόνισε σε ομιλία του ο Jack Ma.

Και εξήγησε το σκεπτικό του: «Όταν προσπαθείς να λύσεις προβλήματα με το χρήμα, τότε… ξεκινά το πραγματικό πρόβλημα». Ο Jack Ma ξεκαθάρισε: «Δεν θεωρώ ότι τα χρήματα μπορούν να λύσουν τα πάντα. Τα χρήματα είναι απλά ένα σημαντικό κομμάτι στην επίλυση ενός προβλήματος».

Καταλήγοντας, ο ιδρυτής της Alibaba είπε στην ίδια ομιλία: «Όταν οι άνθρωποι λένε «έχω λεφτά άρα μπορώ να το κάνω», τότε αυτή είναι η αρχή της αποτυχίας τους». Ο ίδιος, άλλωστε, γνωρίζει καλά το πως είναι να ξεκινάς από πολύ χαμηλά. Γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στην Κίνα και με συνεχή προσπάθεια και επιμονή κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη επιτυχία, ιδρύοντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba. Δεν ξεκίνησε πλούσιος, κι όμως κατέγραψε το δικό του success story.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =