αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJack Ma: «Δεν με νοιάζει αν μια ιδέα μου θεωρείται έξυπνη ή χαζή. Αρκεί οι άνθρωποι να τη χρησιμοποιούν»

Jack Ma: «Δεν με νοιάζει αν μια ιδέα μου θεωρείται έξυπνη ή χαζή. Αρκεί οι άνθρωποι να τη χρησιμοποιούν»

Μέσα σε ένα ενδιαφέρον βίντεο μόλις 3 λεπτών, ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, εξηγεί μερικά από τα βασικά σημεία του δικού του success story. Και είναι ένα βίντεο μόλις 3 λεπτών. Ο γνωστός businessman ξεκινά να μιλά για τα πρώτα χρόνια της διαδρομής του. «Απορροφήθηκα από το Χάρβαρντ 10 φορές», θυμάται.

Και στη συνέχεια παραθέτει μια άλλη ιστορία: «Όταν η KFC ήρθε στην Κίνα, στην πόλη μου, 24 άνθρωποι πήγαν για να πιάσουν δουλειά εκεί. Οι 23 προσελήφθησαν. Ήμουν ο μόνος που απορρίφθηκε».

Μιλά επίσης για τον ρόλο τον γυναικών. Όπως αποκαλύπτει, το 47% των εργαζομένων της Alibaba είναι γυναίκες. Και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Για τα χρήματα λέει: «Όταν έχεις ένα δισ. δολάρια, αυτά δεν είναι τα λεφτά σου. Είναι η εμπιστοσίνη που δείχνει η κοινωνία σε εσένα».

Έχει ενδιαφέρον, όταν αναφέρεται στην πλατφόρμα πληρωμών του Ομίλου του. Τη γνωστή Alipay. Όπως εξηγεί, πολλοί του έλεγαν ότι αυτή είναι η «πιο χαζή ιδέα που είχε ποτέ». Με τον ίδιο να απαντά ότι δεν ενδιαφέρεται αν μια ιδέα του θεωρείται χαζή ή έξυπνη. Αρκεί η άνθρωποι να τη χρησιμοποιούν. «Τώρα έχουμε 800 εκατ. ανθρώπους που χρησιμοποιούν την Alipay» τονίζει ο Jack Ma.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + fourteen =