αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJack Ma: «Βλέπω πολλούς νέους να έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά»

Jack Ma: «Βλέπω πολλούς νέους να έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά»

Ο Jack Ma ξεκίνησε την Alibaba το 1999. Μέσα σε ένα διαμέρισμα. Ο ίδιος ήταν άλλωστε ένας απλός δάσκαλος, προερχόμενος από μια φτωχή περιοχή της Κίνας. Ενώ τότε, οι λέξεις ίντερνετ και ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν… άγνωστες στον περισσότερο κόσμο.

Ο πεισματάρης Jack Ma έκανε πραγματικότητα την ιδέα του, με την βοήθεια λίγων φίλων οι οποίοι το υποστήριξαν. Η Alibaba γιγαντώθηκε και σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες digital επιχειρήσεις στον κόσμο. Ο Jack Ma έγινε πολύ πλούσιος, και μετά από μία μακρά διαδρομή αποχώρησε πρόσφατα από το «τιμόνι» της εταιρίας.

Στο παρακάτω βίντεο, θα τον ακούσετε να παραθέτει μερικές από τις συμβουλές του. Μέσα σε λίγες φράσεις. «Βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους που έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά», λέει ο Jack Ma. Όπως εξηγεί, πρέπει να δράσεις. Μην περιμένεις όλοι να συμφωνήσουν μαζί σου. Άλλωστε, αν όλοι έβλεπαν την ευκαιρία που βλέπεις εσύ, τότε αυτή δεν θα ήταν μια πραγματική ευκαιρία.

Σκέψου, και βρες μια ομάδα ατόμων που μπορεί να δουλέψει μαζί σου, κάθε ημέρα και νύχτα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πιστεύουν στο ίδιο όραμα με εσένα. «Μην παραπονιέσαι. Άσε τους άλλους να παραπονιούνται», σημειώνει ο Jack Ma.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jack Ma: Η ιστορία του φτωχού (αλλά πεισματάρη) Κινέζου που έφτιαξε την Alibaba και έγινε δισεκατομμυριούχος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =