αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙταλία: Διαθέσιμα σπίτια προς πώληση με τιμές από 3 ευρώ

Ιταλία: Διαθέσιμα σπίτια προς πώληση με τιμές από 3 ευρώ

Συνεχίζει η Ιταλία το πλάνο με τα φθηνά σπίτια προς πώληση. Ορισμένες πόλεις της Ιταλίας, προκειμένου να βρουν νέους κατοίκους, χρησιμοποιούν ως «δώλωμα» προγράμματα για κατοικίες, η πώληση των οποίων ξεκινά ακόμα και από… ένα ευρώ.

Όπως αναφέρει το CNN, η πόλη Sambuca στην Σικελία αντιμετώπισε τεράστια ζήτηση στα φτηνά σπίτια προς πώληση το 2019 και το 2021, και πλέον ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί μια τρίτη παρτίδα σπιτιών, αυτή τη φορά με τιμές εκκίνησης τα 3 ευρώ, με την ελπίδα ότι ακόμα περισσότερες πωλήσεις θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Η πόλη Sambuca έγινε πρωτοσέλιδο παγκοσμίως το 2019, όταν έγινε για πρώτη φορά γνωστό ότι πωλούνταν 16 κατοικίες για ένα ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα, η πόλη προσέφερε μια δεύτερη παρτίδα σπιτιών, αυτή τη φορά με τιμή εκκίνησης τα δύο ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, οι εν λόγω πωλήσεις προσέλκυσαν διεθνείς αγοραστές μέχρι τη Μέση Ανατολή και βοήθησαν στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας με εισροή 20 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από τη δημιουργία νέων ενοικιαζόμενων και καταστημάτων, αλλά και τα συμβόλαια με κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, τοπογράφους, διακοσμητές και συμβολαιογράφους.

Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί 250 σπίτια, αναφέρει ο δήμαρχος στο ειδησεογραφιό μέσο, ο οποίος επισημαίνει ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ιταλία έχει δημιουργήσει τις διανικές συνθήκες για να πετύχει αυτή η προσπάθεια.

Οι κατοικίες που προσφέρονται είναι μονοκατοικίες, με δύο ή τρία υπνοδωμάτια, 50 έως 80 τετραγωνικών μέτρων, χτισμένες με χρυσοκάστανες πέτρες και απλωμένες σε έναν ή τρεις ορόφους. Πολλά από τα σπίτια διαθέτουν σιδερόφρακτα μπαλκόνια, με θέα σε πλακόστρωτα δρομάκια και πανοραμικές βεράντες, καθώς και αυθεντικές παλιές ξύλινες πόρτες με πράσινο χρώμα και διακοσμημένες καμάρες και παράθυρα.

Προσοχή όμως: Τα περισσότερα σπίτια χρειάζονται επισκευές και είναι γεμάτα με ξεχασμένα αντικείμενα και σωρούς από σπασμένα, σκονισμένα έπιπλα. Ανάλογα με την κατάσταση του ακινήτου, οι ανακαινίσεις ξεκινούν συνήθως από 30.000 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσουν πάνω από 200.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο οι ιδιοκτήτες θέλουν να επενδύσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =