αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑInventor: H Ελληνική εταιρεία που κάνει συνεργασίες με την Amazon και την General Electric

Inventor: H Ελληνική εταιρεία που κάνει συνεργασίες με την Amazon και την General Electric

«Φουλ επίθεση» επέλεξε να παίξει η Inventor, η οποία δείχνει αποφασισμένη να εκμεταλλευθεί το θετικό μομέντουμ γύρω από την μάρκα της. Η εταιρεία της οικογένειας Ασημακοπούλου, η οποία έχει πάνω από 50 χρόνια ιστορίας στην ελληνική αγορά αποφάσισε μετά τα κλιματιστικά και τους αφυγραντήρες να μπει ακόμη πιο δυναμικά και στις λευκές οικιακές συσκευές. Η κίνηση αυτή, όπως ανέφερε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιώργος Ασημακόπουλος γίνεται στο πλαίσιο ανάπτυξης της γκάμας των προϊόντων και δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο, η Inventor έχει πλέον εδραιωθεί ως ένας ισχυρός παίκτης στους κλάδους που δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τον σκληρό ανταγωνισμό. Όπως είπε ο ίδιος, ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα του κλιματισμού αλλά και των αφυγραντήρων κινείται σε ανώτερα επίπεδα από τον ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς που το 2017 κυμάνθηκε περίπου, με βάσει τα στοιχεία της εταιρείας, στο 27% για την αγορά του κλιματισμού και 30% για την αγορά των αφυγραντήρων αντίστοιχα. Ανάλογη, εικόνα υπάρχει και τη φετινή χρονιά, παρά το νωθρό ξεκίνημα –όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος- του πρώτου τριμήνου, λόγω του ήπιου χειμώνα που δεν ευνόησε τις πωλήσεις κλιματιστικών. Η καλή σχέση ποιότητας και τιμής των προϊόντων της, είναι σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο το κλειδί της επιτυχίας.

Στα σχέδια της εταιρείας για την επόμενη διετία είναι επίσης η διεύρυνση των συνεργασιών με την General Electric και την Amazon άλλα και η ανάπτυξη των εξαγωγών με έμφαση την Κεντρική Ευρώπη. Ειδικά στο κομμάτι της συνεργασίας με την Amazon, η διοίκηση της Inventor ποντάρει αρκετά, μιας και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις κερδίζουν διαρκώς έδαφος στην προτίμηση των καταναλωτών λόγω των ανταγωνιστικών τιμών αλλά και του χρόνου παράδοσης. «Το Amazon», όπως λέει ο κ. Ασημακόπουλος «εγγυάται παράδοση σε 24 ώρες, εάν παραγγείλεις από την πλατφόρμα της χώρας σου Ανεξάρτητα εάν είναι Χριστούγεννα η Πάσχα, θα το έχεις στην πόρτα σου το επόμενο πρωί».

H Ιnventor είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία και ανήκει κατά 100% στην οικογένεια Ασημακόπουλου. Ιδρύθηκε το 1966 και σήμερα διαθέτει δυναμικό δίκτυο διανομής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με περισσότερους από 1.300 ενεργούς πελάτες συνολικά και εξαγωγές σε 50 χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, συνεργάζεται με πάνω από 300 εξειδικευμένους συνεργάτες και διαθέτει παρουσία σε 600 σημεία σε όλες τις αλυσίδες λιανικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων και 100 ηλεκτρονικά καταστήματα. Επιπλέον, έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση των προϊόντων κλιματισμού της General Electric στην Ελλάδα. Από το 2016 έχει ξεκινήσει στρατηγική συνεργασία με την Amazon, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα στον κόσμο, η οποία της παρέχει πρόσβαση σε τέσσερα ευρωπαϊκά marketplaces (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία). Στο εξωτερικό διαθέτει δυο υποκαταστήματα σε Ρουμανία και Κίνα και ένα διευρυμένο δίκτυο διανομής.

Το 2017 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ τα λειτουργικά κέρδη ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ. Έχει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, ενώ ο δανεισμός της κυμαίνεται μεταξύ 4 και 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 15 =