αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH ESA δημιουργεί incubator για «startups του διαστήματος» στην Ελλάδα

H ESA δημιουργεί incubator για «startups του διαστήματος» στην Ελλάδα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρωτοβουλία της ESA που αφορά την δημιουργία ενός incubator για «startups του διαστήματος» στην Ελλάδα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αναμένεται να κάνει τον σχετικό διαγωνισμό ως το τέλος Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να επιλεγεί ο φορέας που θα «τρέξει» τον ESA Business Incubation Centre (ESA BIC) στην χώρα μας.

Ο εν λόγω incubator θα έχει ως στόχο να στηρίξει startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λύσεων και υπηρεσιών για τον χώρο του Διαστήματος. Το κέντρο θα ενισχύει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τις εφαρμογές του Διαστήματος σε εφαρμογές της καθημερινότητας και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Ο φορέας που θα επιλεγεί για τη λειτουργία του πρώτου ελληνικού ESA BIC θα συνεργάζεται στενά με την ESA και θα αναλάβει την υποστήριξη έως και 25 ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες του Διαστήματος. 

Επίσης ο φορέας θα αναλάβει την υποχρέωση στέγασης των νεοφυών επιχειρήσεων και της παροχής τεχνικών και νομικών συμβουλών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − four =