αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑIncognito mode: Τελικά σε κάνει «αόρατο» όταν σερφάρεις στο ίντερνετ; Η Google φέρνει αλλαγές μετά το μεγάλο πρόστιμο

Incognito mode: Τελικά σε κάνει «αόρατο» όταν σερφάρεις στο ίντερνετ; Η Google φέρνει αλλαγές μετά το μεγάλο πρόστιμο

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Google συμφώνησε να διευθετήσει μια αγωγή που ισχυρίζεται ότι παρακολουθούσε κρυφά τη χρήση του διαδικτύου εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι νόμιζαν ότι έκαναν την περιήγησή τους ιδιωτικά. Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι τα αναλυτικά στοιχεία, τα cookies και οι εφαρμογές της Google επιτρέπουν στη μονάδα της Alphabet να παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους ακόμη και όταν θέτουν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google σε λειτουργία «Incognitο» και άλλα προγράμματα περιήγησης σε λειτουργία «ιδιωτικής» περιήγησης.

Τώρα η εταιρία φέρνει κάποιες αλλαγές στο incognito mode του Chrome. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιήγησης θα περιλαμβάνει ξεκάθαρα μηνύματα αποποίησης ευθύνης στην incognito λειτουργία πλέον, με στόχο την παροχή σαφέστερων πληροφοριών σχετικά με την παρακολούθηση στο διαδίκτυο.

Οι αλλαγές αυτές είναι ήδη διαθέσιμες στη δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος ‘Canary’ και πρόκειται σύντομα να καταφθάσουν για όλους και στις σταθερές εκδόσεις του Chrome.

Το πρόγραμμα πλέον θα περιλαμβάνει την εξής πρειδοποιήση όταν κάποιος θα ενεργοποιεί το incognito: «Οι άλλοι που χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή δεν θα βλέπουν τη δραστηριότητά σας, ώστε να μπορείτε να περιηγείστε πιο ιδιωτικά. Αυτό δεν θα αλλάξει τον τρόπο συλλογής δεδομένων από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της Google. Οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =