αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑinc.com: Ο νούμερο 1 φόβος των επιχειρηματιών και πως να τον αντιμετωπίσεις

inc.com: Ο νούμερο 1 φόβος των επιχειρηματιών και πως να τον αντιμετωπίσεις

Ο κάθε επιχειρηματίας είναι ξεχωριστός. Κάποιοι προέρχονται από πλούσιες οικογένειες, με δυνατές διασυνδέσεις. Ενώ άλλοι ξεκινούν από το μηδέν, και ψάχνουν τον τρόπο έτσι ώστε να φτάσουν στην επιτυχία. Ωστόσο, όλοι οι επιχειρηματίες έχουν κάτι κοινό. Είναι ένας μεγάλος φόβος που έχουν, ο οποίος οδηγεί κάποιους στην κορυφή, και αρκετούς άλλους τους ρίχνει στο πάτωμα.

Αυτός ο μεγάλος φόβος, είναι ο φόβος της αποτυχίας. Όπως αναλύει το αμερικανικό site inc.com, αυτό που διακρίνει τους τολμηρούς επιχειρηματίες, από τους ανθρώπους που… αρκούνται στο να κάνουν μια δουλειά που μισούν, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον εν λόγω φόβο.

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, βλέποντας μπροστά τους το συγκεκριμένο «εμπόδιο», αντιδρούν αποφασιστικά, κάνουν δυναμικές κινήσεις και είναι τελικά εκείνοι που φτάνουν στη μεγάλη επιτυχία και τη συνεχή ανάπτυξη. Αν θέλουμε να το αναλύσουμε περισσότερο, οι άπειροι επιχειρηματίες συνήθως μπροστά στον φόβο αντιδρούν με δύο βασικούς τρόπους: είτε κάνουν έντονες σπασμωδικές κινήσεις, είτε αδρανούν εντελώς. Η πρώτη κατηγορία ρίχνει χρήματα που δεν έχει, σε projects που δεν έχει τεστάρει. Η δεύτερη ομάδα είναι στο άλλο άκρο, κάθεται «παγωμένη» και δεν κάνει οποιαδήποτε κίνηση για να έρθει η ενδεχόμενη «εκτόξευση». Και οι δύο αυτές ομάδες, καταλήγουν στην επιχειρηματική αποτυχία.

Πως όμως μπορείς τελικά να φτάσεις στον στόχο σου; Όπως σημειώνει το inc.com στο ίδιο άρθρο, οι τοπ επιχειρηματίες – οι οποίοι ξέρουν ότι θα έχουν και αποτυχίες- αναπτύσσουν δεξιότητες, συνήθειες και πρακτικές, που οδηγούν στην επιτυχία σε βάθος χρόνου. Παίζοντας το «long game», οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι αυτά τα στοιχεία, μπορούν να τους οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μπορεί να είναι ένα απλό καθημερινό πράγμα, που θα συμβάλει στο να έχεις ανοδική τροχιά. Για παράδειγμα, πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι, δεν αφήνουν τους άλλους να τους επιβάλουν το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν. Και η αλήθεια είναι, ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς το χρόνο σου, όταν πια δεν εργάζεσαι στο κλασσικό ωράριο 9-5. Παρόλα αυτά, πρέπει μόνο σου να οργανωθείς και να προσαρμόσεις το πρόγραμμα στις πραγματικές ανάγκες σου. Οι θυσίες είναι σίγουρες. Θα πρέπει να σταματήσεις π.χ. να αναζητάς συνέχεια χρόνο για διασκέδαση.

Πάρε χρόνο και «χτίσε» κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες, όπως μια πρωινή ρουτίνα η οποία σε καλύπτει. «Κάθε στιγμή είναι ένα δομικό στοιχείο για το μέλλον των ονείρων σας. Αλλά μόνο αν έχετε στρατηγική, συγκέντρωση και αυτεπίγνωση» τονίζει το inc.com. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν φυσικά στο να αντιμετωπίσεις σωστά τον μεγάλο φόβο που λέγαμε πριν: τον φόβο της αποτυχίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι καλοί επιχειρηματίες δεν είναι ποτέ χαρούμενοι»: Αναλύει ο CEO που ξεκίνησε την πορεία του με 700 δολάρια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 9 =