αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Ιλιάνα Δράκου φτιάχνει χειροποίητα περιλαίμια για σκύλους όπως ακριβώς τα θες

Η Ιλιάνα Δράκου φτιάχνει χειροποίητα περιλαίμια για σκύλους όπως ακριβώς τα θες

Μία business ιδέα μπορεί να ξεκινήσει από οπουδήποτε, ακόμα και από ένα καθημερινό ψάξιμο στο ίντερνετ. Κάπως έτσι η Ιλιάνα Δράκου ξεκίνησε το brand Unicord. Το οποίο περιλαμβάνει χειροποίητα περιλαίμια και οδηγούς για σκύλους, κατασκευασμένα από το πολύ ανθεκτικό κορδόνι paracord.

«Αυτή η ιδέα γυρνούσε διαρκώς μες στο μυαλό μου μέχρι που μια μέρα έψαχνα στο διαδίκτυο ένα όμορφο και ιδιαίτερο περιλαίμιο για το σκυλάκι μου την Ζιζέλ» εξηγεί η Ιλιάνα Δράκου. Η ίδια μιλά στο It’s Possible και εξηγεί πως ξεκίνησαν όλα, τι όγκο δουλειά έχει ένα τέτοιο business project από πίσω του και ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα.

Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε το δικό σας project; Κάποιος θα ρωτήσει: Χρειάζεται πολυπληθής ομάδα, μεγάλα γραφεία και μεγάλο μπάτζετ για να ξεκινήσει κάτι τέτοιο;

Η απόφαση για να ξεκινήσω το δικό μου project ήταν όταν νωρίτερα εργαζόμουν ως υπάλληλος σε διαφορετικούς κλάδους εργασίας. (Εργαζόμουν πάνω στον κλάδο της μόδας ως «multitasker» , σχεδιασμός ρούχων, κοπή υφασμάτων, πατρόν, έλεγχος και ποιότητα προϊόντων, συσκευασία ακόμα και στην πώληση αυτών).

Οπότε η σκέψη μου ήταν ότι από τη στιγμή που κάνω κάτι τόσο πολυδιάστατο για κάποιον άλλο γιατί να μην δε το κάνω για κάτι δικό μου από την αρχή; Αυτή η ιδέα γυρνούσε διαρκώς μες στο μυαλό μου μέχρι που μια μέρα έψαχνα στο διαδίκτυο ένα όμορφο και ιδιαίτερο περιλαίμιο για το σκυλάκι μου την Ζιζέλ.

Εκεί ανακάλυψα τυχαία την τεχνική αυτή και η σκέψη μου ήταν γιατί όχι και σε περιλαίμιο;!

Οπότε κάπως έτσι άρχισα να αγοράζω τα πρώτα υλικά και να κάνω τις πρώτες δοκιμές.

Άρχισα να κάνω τις πρώτες μου πωλήσεις αρχικώς μέσω των social media για να δω αν υπάρχει η κατάλληλη ανταπόκριση. Τα δείγματα ήταν θετικά για αυτό και αργότερα ξεκίνησα και την χοντρική πώληση ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να βρω πιθανούς πελάτες (pet shops) και να αποκτήσω ένα δίκτυο πωλήσεων.

Το μπατζετ που χρειάστηκε για να το ξεκινήσω αυτό δεν ήταν πολύ μεγάλο αρχικώς, αλλά σίγουρα με την πορεία οι ανάγκες μιας επιχείρησης μεγαλώνουν και κατά συνέπεια και τα χρήματα που επενδύονται.

Ποιες ήταν οι πρώτες απόψεις και σχόλια από φίλους και γνωστούς όταν τους είπατε ότι σκοπεύετε να ξεκινήσετε κάτι δικό σας;

Τα πρώτα σχόλια των γύρω ανθρώπων μου ήταν θετικά καθώς αυτή η ιδέα περιελάμβανε δυο πράγματα που αγαπώ πολύ. Τα σκυλιά και την μόδα. Γνώριζαν ότι από τη στιγμή που το περιεχόμενο αυτής της δουλειάς είναι κάτι που αγαπώ σίγουρα θα έχει επιτυχία.

Σήμερα τι παρέχει η εταιρία σας;

Η εταιρεία μας παρέχει χειροποίητα περιλαίμια και οδηγούς για σκύλους κατασκευασμένα από το πολύ ανθεκτικό κορδόνι paracord (τάση 250 κιλα). Διαθέτουμε διαφόρων ειδών πλέξεις για όλες τις πιθανές ράτσες σκύλων. Η φιλοσοφία είναι ότι κάθε 6 μήνες αλλάζουμε τα χρώματα σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας, γεγονός που το καθιστά παγκόσμια πρωτοτυπία. Ακόμα έχει προστεθεί μια σειρά από ιμάντες από οργανικό βαμβάκι με ethnic νότες (περιλαίμιο, οδηγό, σαμαράκι) για σκυλάκια που με δερματικές ευαισθησίες. Η ιδέα εξάλλου ξεκίνησε όταν ήθελα να αλλάξω την έννοια του περιλαίμιου και από απλό κολάρο να γίνει ταυτόχρονα στολίδι για τα κατοικίδια.

Η εταιρεία μας παρέχει ακόμα και καινοτόμες υπηρεσίες όπως το <customize your Unicord>, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες χρώματα και να κάνει τους δικούς του συνδυασμούς για το κατοικίδιο του ώστε να δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν.

Ακόμα μέσω του site μας παρέχουμε και την υπηρεσία <ask the stylist> όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να στείλει τη φωτογραφία του κατοικιδίου του σε εμάς και να του προτείνουμε τι σχέδιο και χρώμα του ταίριαζε.

Τι όγκος δουλειάς υπάρχει πίσω από αυτό και περίπου πόσες ώρες εργάζεστε;

Πίσω από όλο αυτό κρύβεται πολύ μεγάλος όγκος εργασίας και απεριόριστες ώρες δουλειάς, υπομονής και επιμονής. Η φράση που το χαρακτηρίζει είναι το 24/7 ! Χωρίς καμία δόση υπερβολής. Η δουλειά που χρειάζεται για να στηθεί μια επιχείρηση είναι καθημερινή, και ολημερίς. Φυσικά αυτό είναι κάτι που ανταμείβεται και το συναίσθημα αυτό είναι μοναδικό.

Τι θα θέλατε να έχει πετύχει το brand σας σε 1 χρόνο από σήμερα;

Η αλήθεια είναι πως το όνειρο μου είναι να γίνει το brand μου παγκοσμίως γνωστό και να εξειδικεύεται στην πλεκτική τέχνη αυτή. Αυτό που θα ήθελα να πετύχω σε ένα χρόνο από τώρα είναι να αποκτήσω περισσότερο brand awareness, να κάνω περισσότερες εξαγωγές στις Ευρωπαϊκές χώρες και να προσθέσω και νέες γκάμες προϊόντων για να μεγαλώσω τον κατάλογο μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =