αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑIKEA style: Ανάπτυξη σε 27 από τις 28 αγορές που δραστηριοποιείται, καταγράφει η εταιρία

IKEA style: Ανάπτυξη σε 27 από τις 28 αγορές που δραστηριοποιείται, καταγράφει η εταιρία

Η ΙΚΕΑ εμφάνισε αύξηση των καθαρών κερδών για το σύνολο της χρήσης σήμερα, με τις πωλήσεις της να παρουσιάζουν αύξηση σε 27 από τις 28 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται και τον Καναδά, την Κίνα, την Πολωνία και την Αυστραλία να καταγράφουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εργάζεται γύρω από τα σχέδια επέκτασής της, και ανοίγει νέα καταστήματα στην Ινδία και τη Σερβία ενώ διευρύνει την διαδικτυακή της παρουσία εκτός των 14 αγορών που δραστηριοποιείται σήμερα.

“Καθώς κοιτάζουμε το μέλλον, θα είμαστε σε θέση να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο στους πελάτες μας και να επισπεύσουμε τη διαδικασία ανάπτυξης πολλών καναλιών σε όλες τις αγορές μας”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΚΕΑ, Peter Agnefjall.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, η εταιρεία άνοιξε 12 νέα καταστήματα και 19 σημεία παραγγελιών στη διάρκεια του έτους, και ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 35,07 δισ. ευρώ από τα 32,66 δισ. ευρώ το περασμένο έτος. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 20% στα 4,2 δισ. ευρώ.

Οι πέντε αγορές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις λιανικής στη διάρκεια του έτους, ήταν οι Γερμανια, ΗΠΑ, ΓΑλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία.

Η ΙΚΕΑ δήλωσε πως δεν θα πληρώσει μέρισμα για το 2016 αλλά θα καταβάλλει μέρισμα 840 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − two =