αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑHuawei και η Leica ενώνουν τις δυνάμεις τους και ιδρύουν Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας

Huawei και η Leica ενώνουν τις δυνάμεις τους και ιδρύουν Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας

Η Huawei και η Leica Camera AG ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν τη στρατηγική τους συνεργασία με την ίδρυση ενός κοινού κέντρου έρευνας και καινοτομίας υπό την επωνυμία “Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek”.

Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου έρχεται 7 μήνες μετά τη δημόσια ανακοίνωση της μακρόχρονης τεχνολογικής συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα της οπτικής μηχανικής, και 5 μήνες μετά το λανσάρισμα των παγκοσμίως επιτυχημένων και πολυβραβευμένων smartphones, Huawei P9 και Huawei P9 Plus.

Το νέο εργαστήριο, που βρίσκεται στην έδρα των κεντρικών γραφείων της Leica στο Wetzlar της Γερμανίας, θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξη των οπτικών συστημάτων και των τεχνολογιών που βασίζονται σε λογισμικό, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας απεικόνισης σε ευρεία γκάμα εφαρμογών φωτογραφίας και συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει το Techgear.gr, στα αναμενόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνονται και η δημιουργία λύσεων υπολογιστικής απεικόνισης, επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR), ενώ παράλληλα, τόσο η Huawei όσο και η Leica, πέραν των πόρων R&D που θα διαθέσουν, σχεδιάζουν να συνεργαστούν με γερμανικά και διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =