αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑHotelTonight: Η εφαρμογή που έχει «σηκώσει» 117,69 εκατ. δολάρια και η αξία της φτάνει τα 463 εκατ. δολάρια

HotelTonight: Η εφαρμογή που έχει «σηκώσει» 117,69 εκατ. δολάρια και η αξία της φτάνει τα 463 εκατ. δολάρια

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Η εφαρμογή HotelTonight ολοκλήρωσε τον πέμπτο γύρο χρηματοδότησης της, ύψους 37 εκατ. δολαρίων. Αυτό όμως… δεν είναι τίποτα μπροστά σε ότι έχει καταφέρει από την αρχή της πορείας της, το 2010. Συνολική χρηματοδότηση: 117,69 εκατ. δολάρια. Συνολική αποτιμώμενη αξία: 463 εκατ. δολάρια.

Είναι τεράστιοι οι αριθμοί. Τι λειτουργίες έχει άραγε ένα app, και φτάνει να αντλεί τόσα χρήματα; Η HotelTonight, είναι αυτό στο οποίο παραπέμπει το όνομα της. Μια εφαρμογή μέσω της οποία μπορείς να κλείσεις ξενοδοχείο την τελευταία στιγμή. Εντάξει, δεν μπορεί να γίνει κράτηση… για το ίδιο βράδυ. Μπορεί όμως να γίνει για μια εβδομάδα μπροστά.

Η εφαρμογή έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ. Όπως σημειώνει το TechCrunch, συνεργάζεται με 25.000 ξενοδοχεία, σε 1.700 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Με δραστηριότητα σε συνολικά 30 χώρες. Αυτό όμως δεν αρκεί στον CEO της HotelTonight, Sam Shank, που επιθυμεί επιπλέον ανάπτυξη και για αυτό το λόγο η εταιρία ξεκινά να κάνει νέες προσλήψεις. Στο πλάνο επέκτασης θα βοηθήσουν φυσικά τα κεφάλαια που αντλήθηκαν τώρα.

Η πορεία της εφαρμογής μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολη. Αφού η τεράστια επέκταση της, έχει δημιουργήσει και πολλά έξοδα. Το καλοκαίρι του 2015 ήταν ίσως η δυσκολότερη στιγμή. Με τον Sam Shank (φωτο) να αναγκάζεται να κάνει μείωση στο προσωπικό του, να περιορίσει το μπάτζετ για μάρκετινγκ και την εταιρία να μπαίνει σε μια περίοδο λιτότητας (και στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει αυτό). Στόχος ήταν να φτάσει η καινοτόμος επιχείρηση σε κερδοφορία, να παρουσιάσει θετικούς δείκτες και να σταματήσουν… οι επίμονες ερωτήσεις από τους επενδυτές.

Τώρα το στοίχημα δείχνει να έχει κερδηθεί. Με την εταιρία να βλέπει πάλι μπροστά της θετικές προοπτικές. Σκοπεύει μάλιστα να κλείσει συμφωνίες με μεγάλα brands που θα τη βοηθήσουν να πολλαπλασιάσει τους χρήστες της. Μια από τις συνεργασίες αυτές θα είναι με την ποδοσφαιρική ομάδα της Chelsea. Ενώ αναμένονται και άλλες μεγάλες ανακοινώσεις σύντομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =