αρχικηVIRALHorsetail: Ο καταρράκτης που βγάζει λάβα και προσελκύει 3,5 εκατ. ετησίως (ΦΩΤΟ)

Horsetail: Ο καταρράκτης που βγάζει λάβα και προσελκύει 3,5 εκατ. ετησίως (ΦΩΤΟ)

Το ενδιαφέρον όσων αγαπούν τα «παιχνίδια» της φύσης μαγνητίζει τις τελευταίες ημέρες το εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, χάρη σε έναν εντυπωσιακό «καταρράκτη της φωτιάς».

Σχεδόν κάθε χρόνο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, οι ακτίνες του ηλίου που δύει δίνουν ένα πορτοκαλί χρώμα στα νερά του καταρράκτη Horsetail -ο οποίος ρέει για λίγους μόλις μήνες τον χρόνο-, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για έναν καταρράκτη λάβας με φόντο τα πετρώματα από γρανίτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Mother Nature Network».

Φέτος, μέχρι στιγμής, ο καταρράκτης -γνωστός και ως «Firefall»- αλλά και οι καιρικές συνθήκες κάνουν το χατίρι στους φωτογράφους που σπεύδουν στο σημείο, χαρίζοντάς τους μερικά εντυπωσιακά πλάνα.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, το εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι (Yosemite National Park) έχει συνολική έκταση 760 χιλιάδων στρεμμάτων και φθάνει μέχρι τις δυτικές πλαγιές της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα, με το υψόμετρό του να κυμαίνεται από 600 έως 4.000 μέτρα.

Αποτελεί τουριστικό προορισμό για περισσότερους από 3,5 εκατ. ανθρώπους ετησίως, ενώ 1984 ανακηρύχθηκε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χάρη στη φυσική ομορφιά του, τις εντυπωσιακές βουνοπλαγιές από γρανίτη, τους καταρράκτες, τα ποτάμια και τους χειμάρρους του, καθώς και τη βιοποικιλότητά του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seventeen =