αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Here»: Ο ηλεκτρονικός τρόπος για να βρίσκουν θέσεις πάρκινγκ οι οδηγοί Audi, Mercedes και BMW

«Here»: Ο ηλεκτρονικός τρόπος για να βρίσκουν θέσεις πάρκινγκ οι οδηγοί Audi, Mercedes και BMW

H Audi, η Mercedes Benz και η BMW ενσωματώνουν στα νέα τους αυτοκίνητα επιπλέον κάμερες, αισθητήρες και κρυφές κεραίες ώστε να μοιράζονται σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους, τα επικίνδυνα σημεία και τις αλλαγές στη ροή των οχημάτων, στην ψηφιακή πλατφόρμα της υπηρεσίας πλοήγησης «Here».

Η «Here» είχε πωληθεί πέρσι από τη NOKIA στις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες έναντι 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως σημειώνει ο ΣΚΑΙ.

Αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, η πλατφόρμα όχι μόνο θα «παρακολουθεί» τις συντεταγμένες των οχημάτων και την ταχύτητα τους, αλλά θα καταγράφει και τα μοτίβα οδηγικής συμπεριφοράς (όπως απότομα φρεναρίσματα) καθώς και τις υπόλοιπες αποφάσεις των οδηγών μέσα από την καμπίνα που είναι ενδεικτικές των εξωτερικών συνθηκών (π.χ την ενεργοποίηση των φανών ομίχλης).

Από τις πληροφορίες που θα συλλέγονται, η εφαρμογή θα μπορεί να εντοπίζει και να ενημερώνει τους οδηγούς ακόμα και για τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ στην πόλη, σε πραγματικό χρόνο.

Οι οδηγοί των «δικτυωμένων» οχημάτων δεν θα έχουν κανένα έλεγχο στην αναμετάδοση των πληροφοριών και θα επωφελούνται από αυτή σε πραγματικό χρόνο, εξηγούν στελέχη της HERE που εκτιμούν ότι, πολύ σύντομα, κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα ενταχθούν στο δίκτυο.

«Με τη σύμπραξη εταιρειών διαφορετικών υπηρεσιών και προϊόντων μπορούμε να βελτιώσουμε την οδηγική εμπειρία για δισεκατομμύρια ανθρώπους», εκτιμά ο CEO της «Here», Εντζαρντ Όβερμπικ.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 12 =