αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Εύη και η Φαίδρα ξεκίνησαν το δικό τους e-shop μέσα στην καραντίνα. Και τα προϊόντα τους έχουν φτάσει έως τη Νέα Υόρκη και τα Αραβικά Εμιράτα

Η Εύη και η Φαίδρα ξεκίνησαν το δικό τους e-shop μέσα στην καραντίνα. Και τα προϊόντα τους έχουν φτάσει έως τη Νέα Υόρκη και τα Αραβικά Εμιράτα

Και τι μπορείς να κάνεις κατά την διάρκεια μίας καραντίνας σαν αυτή που ζήσαμε, όταν όλα γύρω μοιάζουν αβέβαια; Να ξεκινήσεις ένα δικό σου project. Κάπως έτσι σκέφτηκαν η Εύη Νικολοβγένη και η Φαίδρα Χάρδα. Ξεκίνησαν το δικό τους e-shop με συλλογές από χειροποίητα αντικείμενα, διακοσμητικά και χρησικά. Είναι το Helium Project. Μάλιστα, τα προϊόντα τους, όπως εξηγούν οι δύο ιδρύτριες, έχουν φτάσει έως τη Νέα Υόρκη και τα Αραβικά Εμιράτα.

Οι ίδιες μίλησαν στο It’s Possible για το πως γνωρίστηκαν, πως προέκυψε η ιδέα για το online κατάστημα τους, ενώ εξηγούν και τι μπάτζετ χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει κάτι τέτοιο.

Πως γνωριστήκατε οι δύο ιδρύτριες μεταξύ σας και πως προέκυψε η ιδέα για το e-shop σας;

Εύη: Γνωριστήκαμε το 2014 σε μια θεατρική παράσταση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, όπου εγώ ήμουν βοηθός σκηνοθέτη και η Φαίδρα σκηνογράφος και φωτογράφος. Αμέσως μας έφερε κοντά η αγάπη μας για την Τέχνη, καθώς εγώ έχω σπουδάσει Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Φαίδρα είναι αριστούχος της Καλών Τεχνών Αθηνών.

Φαίδρα: Η ιδέα για την συνεργασία μας ήταν από πολύ νωρίς στο μυαλό μας, μιας και μπορούσε η κάθε μία να αναλάβει ένα δικό της τομέα. Εγώ το κομμάτι της δημιουργίας και η Εύη το κομμάτι της διαχείρισης και εξυπηρέτησης. Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε την ανάγκη και οι δύο να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας.Τελικά η κατάλληλη στιγμή ήρθε το Φθινόπωρο του 2020, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπου ξεκίνησα τα πρώτα σχέδια και τον Δεκέμβριο είχαμε τα πρώτα μας προϊόντα διαθέσιμα.

Αυτή την στιγμή τι μπορεί να βρει κάποιος στο online κατάστημα σας;

Φαίδρα: Το online κατάστημά μας είναι ένα Art Shop με συλλογές από χειροποίητα αντικείμενα, διακοσμητικά και χρησικά, όπου σκοπό έχουν να διεγείρουν την φαντασία και να ενθαρρύνουν τον καθένα να αγκαλιάσει τη μοναδικότητα του. Έχουμε κάποιες μόνιμες συλλογές, όπου ανανεώνονται συχνά οι οποίες περιλαμβάνουν Ρολόγια τοίχου, Art Prints, αξεσουάρ γραφείου κ.α.

Εύη: Επίσης, την περίοδο των Χριστουγέννων έχουμε μία μεγάλη γκάμα απο χειροποίητες δημιουργίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα, οι οποίες πρεσβεύουν τις αξίες μας και μεταφέρουν την ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων σε συνδυασμό με την αναπόληση της παιδικής μας ηλικίας.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι τελικά να ξεκινήσει ένα τέτοιο project; Για παράδειγμα χρειάζονται γραφεία ή άλλες εγκαταστάσεις και τεχνολογικός εξοπλισμός; Και σε τι επίπεδα είναι το αρχικό μπάτζετ που χρειάζεται κάποιος;

Εύη: Αχ! Ερώτηση φωτιά!!! Είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό που πιστεύεις στην αρχή, όσο και αν έχεις προσπαθήσει να προετοιμαστείς. Δυστυχώς, η χώρα που ζούμε κάνει κάποια βήματα ακόμα πιο δύσκολα χωρίς λόγο. Θέλει εξαιρετική ενημέρωση, ακόμα περισσότερη υπομονή, και ακόμα περισσότερο πάθος και αγάπη για αυτό που κάνεις!

Φαίδρα: Θέλει επιμονή και την δεξιότητα του να βρίσκεις λύσεις εγκαίρως στα προβλήματα που προκύπτουν. Τώρα στο οικονομικό κομμμάτι σίγουρα χρειάζεσαι ένα budget εκκίνησης γύρω στα 5.000 με 8.000 για τα απολύτως απαραίτητα τύπου υπολογιστή, φωτογραφική μηχανή, site, stock προϊόντων, συσκευασίες, έδρα μαζί με τα πάγια έξοδα της, ταμειακή και πάει λέγοντας.

Μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει τα προϊόντα σας;

Εύη: Είμαστε πολύ χαρούμενες που έχουν ταξιδέψει τα προϊόντα του Helium Project μας απο Νέα Υόρκη μέχρι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζετε από εδώ και στο εξής;

Φαίδρα: Αρχικά θέλουμε να παραμείνουμε δημιουργικές και να διατηρήσουμε το επίπεδο και την ποιότητα των προϊόντων μας, κάτι που μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο σε μια ασταθή οικονομία.  Στα επόμενα σχέδια μας είναι κάποιες νέες συνεργασίες με χώρους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − nine =