αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑHarvard Business Review: Τι να κάνεις αν το αφεντικό που έχεις στη δουλειά λέει ψέματα

Harvard Business Review: Τι να κάνεις αν το αφεντικό που έχεις στη δουλειά λέει ψέματα

Είναι πιθανό να σου έχει συμβεί: Να πιάσεις τον manager/ εργοδότη που έχεις στην δουλειά, να λέει ψέματα. Και τι μπορείς να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση όπου υπάρχουν λεπτές ισορροπίες; Κράτα την ψυχραιμία σου. Και μετά μπορείς να ακολουθήσεις κάποια από τα tips που παραθέτει το Harvard Business Review σε άρθρο του.

Κάντε μια ανάλυση κόστους/οφέλους. Μόλις εντοπίσετε την εξαπάτηση, πρέπει να επιλέξετε την λιγότερη κακή επιλογή. Αν αντιμετωπίσεις ευθέως το αφεντικό σου, μπορεί να δηλητηριάσεις τη σχέση  σας για πάντα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν πάτε σε κάποιον άλλο στην εταιρεία, όπως στο τμήμα HR ή το αφεντικό του αφεντικού σας. Σκεφτείτε πριν ενεργήσετε, κουτσομπολέψετε ή παραπονεθείτε. Κάνε μια εσωτερική συζήτηση με τον εαυτό σου. Θέλεις να διατηρήσεις τη δουλειά σου 100%; Η αντιπαράθεση ή το να χτυπήσεις τον… συναγερμό, δεν είναι καλός τρόπος για να γίνει αυτό. Αλλά αν δεν είσαι αρνητικός σε μια πιθανή αλλαγή δουλειάς, μπορεί να έχει νόημα να αντιμετωπίσεις άμεσα τον δόλο.

Δες τα πράγματα από την απέναντι οπτική. Πριν ξεκινήσετε μια σκληρή συζήτηση, προσπαθήστε να κατανοήσετε τα κίνητρα που μπορεί να είχε το αφεντικό σας. Προσπαθεί να είναι διακριτικός σχετικά με μια συμφωνημένη συγχώνευση ή προσπαθεί να κρύψει μια σειρά από… παράνομες μίζες (άρα κάτι ηθικά αποκρουστικό); Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από την απέναντι οπτική. Και φυσικά να εξετάσεις αν το αφεντικό σου κινείται στα πλαίσια του νόμου (για αυτό ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείς δικηγόρο).

Κάντε τη δύσκολη συζήτηση. Προσπάθησε να μείνεις στο θέμα και να μην ανοίξεις μια διαμάχη επί προσωπικού. Αποφύγετε να χαρακτηρίσετε τον δόλο ως τέτοιο και μην είστε καταγγελτικοί. Φορέστε το καπέλο… της περιέργειας σας – και ίσως μάθετε κάτι παραπάνω. Χρησιμοποιήστε φράσεις όπως «Ίσως να το βλέπω με λάθος τρόπο» ή «Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπήρξαν περιστάσεις που σας εμπόδισαν να μοιραστείτε όλες τις λεπτομέρειες μαζί μου». Ζητήστε μια εξήγηση για τα πρόσφατα γεγονότα που σας έδωσαν την εντύπωση ότι δεν λαμβάνατε μια ακριβή απεικόνιση του τι συμβαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου θέλει να ξεκινήσει καυγά μαζί σου

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − twelve =