αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑHarvard Business Review: Οι 8 δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξετε αν θέλετε να γίνετε σπουδαίοι ηγέτες

Harvard Business Review: Οι 8 δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξετε αν θέλετε να γίνετε σπουδαίοι ηγέτες

Τελικά, τι χρειάζεται να έχεις για να γίνεις σπουδαίος ηγέτης; Η καλή ηγεσία δεν είναι μια ιδιότητα με την οποία γεννιέσαι απαραίτητα. Είναι το άθροισμα των οκτώ δεξιοτήτων που μπορείτε να αναπτύξετε με την πάροδο του χρόνου, όπως σημειώνει το Harvard Business Review:

Αυθεντικότητα. Εργαστείτε για να χτίσετε την αυτογνωσία και στη συνέχεια προσπαθήστε να τονίσετε τα δυνατά σας σημεία και να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας.

Περιέργεια. Κάντε ερωτήσεις για αυτά που δεν γνωρίζετε. Σκεφτείτε επεκτατικά και φιλόδοξα. Παρουσιάστε ως κάποιος που θέλει συνεχώς να μαθαίνει, να εξερευνά και να καινοτομεί.

Αναλυτική σκέψη. Η ηγεσία απαιτεί την ικανότητα να αναλύεις σύνθετα προβλήματα, να αναγνωρίζεις τις βαθύτερες αιτίες τους και να βρίσκεις νέες λύσεις. Αναπτύξτε τις αναλυτικές σας δεξιότητες εστιάζοντας στις σχέσεις αιτίας-αποτελέσματος και προσέχοντας τα μοτίβα και τις τάσεις.

Ικανότητα προσαρμογής. Αναλάβετε εργασίες και αναζητήστε εμπειρίες που απαιτούν ευελιξία. Ωθήστε τον εαυτό σας να εργαστεί σε νέα περιβάλλοντα με διαφορετικά είδη ανθρώπων.

Δημιουργικότητα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταλήξετε σε κάθε μεγάλη ιδέα μόνος σας. Μερικές φορές πρόκειται για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που καλλιεργεί τη δημιουργικότητα στους άλλους.

Άνεση με την… αμφιβολία. Η διαχείριση της ασάφειας και της αμφιβολίας έχει να κάνει με το να κρατάς αντικρουόμενες ιδέες στο μυαλό σου και να διαχειρίζεσαι ανταγωνιστικές προτεραιότητες που φαίνονται εξίσου σημαντικές. Ρωτήστε πολλά «τι θα γινόταν» και εξετάστε τα θέματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ανθεκτικότητα. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, δείξτε την ανθεκτικότητα για να επαναβαθμονομήσετε, να ανασυγκροτηθείτε και να λάβετε πληροφορίες από άλλους ρωτώντας: «Υπάρχει άλλος δρόμος;»

Ενσυναίσθηση. Η ανάπτυξη της συναισθηματικής σας νοημοσύνης σάς δίνει μια βαθύτερη εκτίμηση των περίπλοκων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι άλλοι – και σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα πιο υποστηρικτικό και υγιές περιβάλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − one =