αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑHarvard Business Review: Οι 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας στο μέσο της καριέρας σας

Harvard Business Review: Οι 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας στο μέσο της καριέρας σας

Είναι φυσιολογικό να παλεύεις με συναισθήματα ανεκπλήρωτων προσδοκιών, χαμένων ευκαιριών και μονοπατιών που δεν έχεις ακολουθήσει καθώς φτάνεις στο μέσο της καριέρας σου.

Αλλά όταν φτάνουμε σε αυτό το σημείο της διαδρομής μας, είναι επίσης μια βαθιά ευκαιρία για να σκεφτούμε και να χαράξουμε ένα νέο μονοπάτι. Ξεκινήστε κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας, όπως λέει το Harvard Business Review.

Για τι θα μετάνιωνα σε 10 χρόνια; Φανταστείτε την απογοήτευση που μπορεί να νιώσετε στο μέλλον αν δεν κάνετε ορισμένες ενέργειες σήμερα και χρησιμοποιήστε το ως κινητήριο δύναμη.

Πώς ορίζω και αξιοποιώ τον μεγάλο σκοπό μου; Μεταβείτε από μια καριέρα που διαμορφώνεται από εξωτερικές δυνάμεις και τις ατζέντες άλλων σε μια καριέρα που καθοδηγείται από αυτό που θεωρείτε εσείς σημαντικό.

Ποιες είναι οι αξίες και οι προτεραιότητές μου σήμερα; Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Σκεφτείτε προσεκτικά ποιους συμβιβασμούς είστε διατεθειμένοι να κάνετε – και ποιους όχι.

Σε τι έχω γίνει καλός; Σκεφτείτε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα σας και σκεφτείτε πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να εκπληρώσετε το σκοπό, τις αξίες και τις προτεραιότητές σας.

Πώς θέλω να είναι οι μέρες μου; Καθώς σκέφτεστε μεγάλα πλάνα, μην χάνετε τα… μικρά. Δείτε τα μικρά και σκεφτείτε πώς θέλετε να φαίνονται οι λεπτομέρειες της καθημερινότητάς σας.

Τι γίνεται καλύτερο στη ζωή μου; Ναι, μπορεί να υπάρχει φθορά και αρνητικά στη ζωή σας. Ωστόσο, αντί να μείνετε σε αυτά, είναι καλύτερο να αλλάξετε τη νοοτροπία σας για να εκτιμήσετε τα θετικά: Τη σοφία που αποκτήσατε, τις εμπειρίες που είχατε και την προσωπική ανάπτυξη που έχετε επιτύχει. Αυτή η αλλαγή στην οπτική μπορεί να έχει πραγματικά, απτά οφέλη για την ευημερία και τη μακροζωία σας. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι με θετική αντίληψη καθώς μεγάλωναν στη ζωή, έζησαν κατά μέσο όρο 7,5 χρόνια περισσότερο, από εκείνους με αρνητική οπτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 19 =