αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑHangover Suit: Η ειδική στολή της Ford που προσομοιάζει το πως είσαι όταν οδηγείς μεθυσμένος

Hangover Suit: Η ειδική στολή της Ford που προσομοιάζει το πως είσαι όταν οδηγείς μεθυσμένος

Τις γιορτινές ημέρες ακόμη και εκείνοι που απέχουν από το αλκοόλ, πίνουν μερικά ποτά για να έρθουν σε κέφι. Οι γιορτές είναι γεμάτες από στιγμές χαλάρωσης, ξενοιασιάς και ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα μας.

Μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ο οδηγός αδυνατεί να χειριστεί με ασφάλεια το αυτοκίνητο του. Δύσκολη όμως είναι και η επόμενη ημέρα γιατί δεν έχει αποβληθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό το αλκοόλ.

Η οδήγηση σε κατάσταση μέθης είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ο οδηγός. Αλλά και η οδήγηση το επόμενο πρωί μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη, όπως σημειώνει το in2life.gr. Καθώς πολλοί παρασύρονται στην κατανάλωση αλκοόλ την περίοδο των εορτών σε πάρτι με συναδέρφους, φίλους ή την οικογένεια, είναι πολύ πιθανό οι οδηγοί να πάρουν ένα ρίσκο που θα αποδειχθεί μοιραίο – για τους ίδιους και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Η Ford, για να μπορέσει να αποτυπώσει τις συνέπειες από την κατανάλωση αλκοόλ, δημιούργησε το “Hangover Suit”. Η ειδική αυτή στολή της Ford ζυγίζει πάνω από 17 κιλά και αποτελείται από ένα ειδικό γιλέκο, βαράκια στους καρπούς και τους αστραγάλους, καπέλο, γυαλιά και ακουστικά. Όλα αυτά μαζί προσομοιώνουν τα κλασικά συμπτώματα της κόπωσης, της ζαλάδας, του πονοκέφαλου και της δυσκολίας συγκέντρωσης που προκαλεί το hangover.

Στην Ευρώπη, έρευνα δείχνει ότι το αλκοόλ είναι η αιτία στο ένα από τα έξι θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Στη Βρετανία μια στις δέκα συλλήψεις μεθυσμένων οδηγών γίνεται μεταξύ 6 και 8 το πρωί. Η Ford παρήγγειλε το “Hangover Suit” στο διάσημο Ινστιτούτο Meyer Hentschel, στη Γερμανία, θέλοντας να αναδείξει τους κινδύνους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =