αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Volvo μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της από την Κίνα

H Volvo μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της από την Κίνα

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo αρχίζει να μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα στο Βέλγιο, επειδή φοβάται την αύξηση των ευρωπαϊκών δασμών, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times.

Η Volvo, στην οποία πλειοψηφών μέτοχος είναι η κινεζική Geely, εξέταζε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της κινεζικής κατασκευής στην Ευρώπη, εάν επιβάλλονταν δασμοί, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες της εταιρείας.

Ωστόσο, τελικά αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή των μοντέλων EX30 και EX90 από την Κίνα στο Βέλγιο και σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της εταιρείας δεν εξετάζεται πλέον η αναστολή των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo στην Ευρώπη.

Η κατασκευή ορισμένων μοντέλων της Volvo με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε επίσης να μεταφερθεί στο Βέλγιο, ανέφεραν οι Times.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε πέρσι έρευνα σχετικά με το αν παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, κίνηση που δίνει σήμα για επικείμενη αύξηση των ευρωπαϊκών δασμών.

Η έρευνα κατά των επιδοτήσεων, που ξεκίνησε επίσημα στις 4 Οκτωβρίου, μπορεί να διαρκέσει έως και 13 μήνες. Η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει τους νέους δσμούς κατά των επιδοτήσεων εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =