αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπόνους 44,3 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους της Viva Wallet

Μπόνους 44,3 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους της Viva Wallet

Πριν λίγα 24ωρα έκλεισε και επίσημα το deal μεταξύ J.P. Morgan και Viva Wallet. Συγκεκριμένα, η J.P. Morgan παίρνει στα χέρια της περίπου το 49% της Viva Wallet.

Τώρα το συνδρομητικό διαδικτυακό site KReport φέρνει στο φως μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν το deal, τις οποίες παραθέτει σε άρθρο της η Καθημερινή.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η JP Morgan θα καταβάλει τίμημα περίπου 1,02 δισ. ευρώ (1,15 δισ. δολάρια) στην ελληνική εταιρία.

Στους όρους της συμφωνίας προβλέπεται ότι, από το ποσό του 1,02 δισ. ευρώ, τα 159,5 εκατ. ευρώ (180 εκατ. δολάρια) θα μπουν στη Viva Wallet, περίπου 70,9 εκατ. ευρώ (80 εκατ. δολάρια) θα εξοφλήσουν ομολογιακό δάνειο και τα υπόλοιπα θα αποπληρώσουν τα τρία funds για το 48,5% των μετοχών. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή άλλων 44,3 εκατ. ευρώ (50 εκατ. δολάρια), που θα διανεμηθούν άμεσα, ως μπόνους, στους περίπου 200 εργαζομένους της Viva Wallet.

Πέραν αυτού, οι ιδρυτές της εταιρείας Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας θα διαθέσουν για τους εργαζομένους της εταιρείας το 3,5% των μετοχών της (σε τρέχουσα αξία περί τα 44,3 εκατ. ευρώ) με τη μορφή stock options, που θα ενεργοποιηθούν σε τρία χρόνια.

Η JP Morgan εξαγοράζει τα μερίδια που κατέχουν σήμερα τρία funds και συγκεκριμένα η αμερικανική Hedosophia (27%), το family office της Μαριάννας Λάτση (13%) που ήταν το πρώτο που είχε μπει στη Viva και συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξή της και η Deca του Δημήτρη Δασκαλόπουλου (7%). Οι ιδρυτές της Viva Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας διατηρούν το 51,5% και το μάνατζμεντ της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 8 =