αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Telekom φεύγει από την Ρωσία και «αποβιβάζεται» στη Θεσσαλονίκη- Το πλάνο για τη δημιουργία νέου Hub με 1.000 εργαζομένους

H Telekom φεύγει από την Ρωσία και «αποβιβάζεται» στη Θεσσαλονίκη- Το πλάνο για τη δημιουργία νέου Hub με 1.000 εργαζομένους

Στην αποχώρηση του γερμανικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών, Telekom, από τη Ρωσία και ειδικότερα από την Αγία Πετρούπολη εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και στην μετεγκατάσταση εργαζομένων στον τομέα των συστημάτων πληροφορικής σε άλλες χώρες αναφέρεται ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt το οποίο αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας πολλοί εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, την Ισπανία και την Ουγγαρία. «H προσπάθεια να φιλοξενηθούν 400 Ρώσοι στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, θεωρείται ότι απέτυχε. Η χώρα προς το παρόν θέτει ιδιαίτερους περιορισμούς στην έκδοση βίζας για Ρώσους», σημειώνει η ΗΒ.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι διευκολύνει τη διαδικασία χορήγησης βίζας: «Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε την Telekom σχετικά φιλικά. Σύμφωνα με αναφορές ελληνικών μέσων, το υπ. Μετανάστευσης διευκόλυνε την έκδοση βίζας σε Ρώσους ειδικούς. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, πάνω από 250 Ρώσοι λέγεται ότι είχαν μετακομίσει στην Ελλάδα.

Σε αντάλλαγμα, οι Γερμανοί διευθυντές της Telekom υποσχέθηκαν να κατασκευάσουν έναν κόμβο πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα μπορούσε να απασχολήσει πάνω από 1.000 εργαζομένους ως το 2027. Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν στην Ελλάδα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + fifteen =